Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου στον Θέμα 104,6: Πώς θα οδηγήσουμε τον Λαγό στην εξώπορτα του Ευρωκοινοβουλίου

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου στον Θέμα 104,6: Πώς θα οδηγήσουμε τον Λαγό στην εξώπορτα του Ευρωκοινοβουλίου

Το ζήτημα της άρσης ασυλίας, οι κινήσεις Βέμπερ και η επόμενη μέρα του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή στο Ευρωκοινοβούλιο

22129378
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε δηλώσεις της στον Θέμα 104,6 για την δίκη της Χρυσής Αυγής και τις κινήσεις άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού και έκπτωσης από τη θέση του ευρωβουλευτή, τόνισε «ότι για λόγους ηθικής τάξης και για να ξεκαθαρίσω το ζήτημα θεώρησα πως έπρεπε να εξηγήσεω ποια είναι η κατάσταση με τη Χ.Α. και ότι ο κ. Λαγός είναι ηγετικό στέλεχος της Χ.Α. Η αντίδραση του κ. Λαγού ήταν να απαντήσει σε κατάπτυστο τόνο, με πλέον χυδαιολογία και να κάνει ομιλία στην Ευρωβουλή στην οποία κατάφερε να χυδαιολογήσει εναντίον της ΝΔ, του ΕΛΚ, εμού και του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκάλεσε πολιτικό αλήτη, απόβρασμα κλπ».

21826170


Συνεχίζοντας η ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως «η πρωτοβουλία του κ. Βέμπερ δεν έχει μόνο στόχο προφανώς να υπερασπιστεί το επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή να υπερασπιστεί αυτούς που καθύβρισε ο κ. Λαγός. Ο λόγος που το έκανε αυτό ο κ. Βέμπερ είναι ότι έχει καταλάβει ότι προχωράει η διαδικασία, ότι πρέπει να αποφανθούν ως προς την ποινή και να δουν αν θα υπάρξει αναστολή της ποινής. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι ο κ. Λαγός κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χάσει την έδρα του. Ακόμα και όταν γίνει αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Λαγού, θα έχει το δικαίωμα να κάνει πολύ μεγάλο σόου στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου και αυτό είναι μεγάλο βήμα διεθνώς. Η κίνηση του κ. Βέμπερ αποσκοπεί στο να υπάρξει πειθαρχική ποινή για τον κ. Λαγό μέχρι να ξεκαθαριστεί το πως θα τον διαχειριστούν ως ευρωβουλευτή, ανάλογα με τις εξελίξεις, ώστε να μην μπορεί να μιλήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου πιστεύει πως με συντριπτική πλειοψηφία θα αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού. «Όταν ήρθαν στην ευρωβουλή καμία πολιτική ομάδα δεν τους ήθελε, ούτε καν οι άνθρωποι της Λεπέν. Δηλαδή, ήδη θεωρούνταν στο περιθώριο. Νομίζω ότι άμεσα θα αποφασίσουν το πειθαρχικό, άμεσα θα επιβάλλουν την ποινή που μπορείς μέχρι 30 μέρες να μην πληρώνεσαι και να μη μιλάς. Η άρση ασυλίας πρέπει να έρθει ως αίτημα από τις ελληνικές αρχές, πρέπει όμως να έχει καθοριστεί πρώτα ότι δεν έχει αναστολή η ποινή. Μέσα στον μήνα μπορεί άνετα να γίνει άρση ασυλίας του κ. Λαγού και είμαι σίγουρη ότι θα το προτάξουν στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια και ότι οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης