Καιρός: Οι θερμοκρασίες για την Τετάρτη - Πού θα βρέχει - Αναλυτικοί χάρτες

Καιρός: Οι θερμοκρασίες για την Τετάρτη - Πού θα βρέχει - Αναλυτικοί χάρτες

Ο καιρός την Τετάρτη: Σποραδικές βροχές στα δυτικά, σε φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία

ilios_athene
Μια ανορθόδοξη πορεία θα ακολουθήσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες με θερμοκρασίες καλοκαιριού μέσα στον Οκτώβρη.

Εντός της εβδομάδας ο καιρός θα κάνει μια ασυνήθιστη «στροφή», προσφέροντας υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες από το Σαββατοκύριακο.  

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα δυτικά, ενώ όσον αφορά στη θερμοκρασία δεν καταγράφεται αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ασθενείς σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στη Θράκη.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 25, και στην Κρήτη από 19 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους έως νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.
o_kairos_gia_aurio_me_xartes_emi

o_kairos_gia_aurio_tetarti_emi

Η θερμή εισβολή από την Αφρική που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη της εβδομάδας, ανεβάζει τη θερμοκρασία σε επίπεδα, αρκετά πάνω από τα φυσιολογικά της εποχής.

Σύμφωνα, όμως, με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος τις επόμενες ημέρες έρχεται... καύσωνας.

Όπως είπε όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από το Σάββατο και ιδιαίτερα από την Κυριακή αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο. Σϋμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδραργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου». «Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο», κατεληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή  4 Οκτωβρίου. Όπως παρατηρείται και στους χάρτες που ακολουθούν το τριήμερο των υψηλών θερμοκρασιών ξεκινά από την Κυριακή μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας  και στην Πελοπόννησο. 
kairos_kausonas_kiriaki

kairos_kausonas_xartis_triti

kairos_kausonas_tetarti


Ειδήσεις σήμερα:

GNTM: Γυμνά μοντέλα εν δράσει - Δείτε όλα τα βίντεο

Μύκονος: Οι μπράβοι που σκοτώνουν

Ερωτικό «τρίγωνο» στους τελικούς του NBA: Ο Χίρο έχει σχέση με την πρώην του Κούζμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης