ΕΕΔΕ: Σε εκκρεμότητα παραμένει το ερώτημα λύσης και εκκαθάρισης

ΕΕΔΕ: Σε εκκρεμότητα παραμένει το ερώτημα λύσης και εκκαθάρισης

Εξαφανισμένα τα μέλη απ’ τη χθεσινή Γενική Συνέλευση που ανέλαβε να κάνει την «κηδεία» του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού – Εμφανίστηκαν μόλις 34 για να λάβουν την κρίσιμη απόφαση! 

IMG_20200908_185343
Μόλις 34 ταμειακά ενήμερα μέλη, επί συνόλου 400, έδωσαν το παρών στην χθεσινή κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου το ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης του μη κερδοσκοπικού σωματείου δεν μπορούσε καν να τεθεί με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο μέλλον...

Μόνο που αυτή η εικόνα απαξίωσης (σσ μόλις πέντε απ’ τα παριστάμενα μέλη δεν είχαν οικονομική σχέση με την ΕΕΔΕ ή δεν αποτελούσαν πρώην μέλη ΔΣ...) προμηνύει πως δεν πρόκειται να υπάρξει Γενική Συνέλευση όπου πραγματικά θα μπορεί να τεθεί το ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης!

Γι αυτό και το Προεδρείο της ΓΣ υπό τον κ. Κωνσταντίνο Γιαζιτζόγλου μιλούσε χθες ευθέως για το ρόλο που ανέλαβαν οι παριστάμενοι χθες στο να κάνουν την «κηδεία» της ΕΕΔΕ καρφώνοντας το «φέρετρο» της!

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Σκριμιζέας επιχείρησε μία παρουσίαση των πεπραγμένων εστιάζοντας στα της πώλησης του κτιρίου έναντι 7,3 εκατ. ευρώ αλλά και τις εξελίξεις που ακολούθησαν με το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών από προμηθευτές και εισηγητές στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Κλείσιμο
Τα πρώην μέλη του ΔΣ υπεραμύνθηκαν της περυσινής απόφασης που ελήφθη για πώληση του κτιρίου της ΕΕΔΕ. Στη ΓΣ αναφέρθηκε ότι οι τράπεζες φρόντισαν να ικανοποιηθούν από το τίμημα πρώτα οι δικές τους απαιτήσεις (4,9 εκατ) στη συνέχεια το Δημόσιο, ωστόσο για το υπόλοιπο ποσό, που έμεινε να διαχειριστεί η ΕΕΔΕ, δεν δόθηκαν στοιχεία, καθώς αρκετοί είχαν αφήσει υπόνοιες για επιλεκτική νομή προς κάποιους προμηθευτές και εισηγητές.

Δυο εκ των εισηγητών - στους οποίους οφείλονται χρήματα, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη - άφησαν αιχμές για τις ευθύνες των διοικήσεων της ΕΕΔΕ, τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι από εξωτερικους ελεγκτές, ωστόσο, τόσο ο Γιώργος Σκριμιζέας, όσο και άλλα πρώην μέλη του ΔΣ του σωματείου υπογράμμισαν πως ευθύνη για ό,τι έγινε έχουν όλα τα μέλη, καθώς κάθε χρόνο ενέκριναν τα πεπραγμένα των διοικήσεων.

«Το έλλειμμα των 9 εκατ. ευρώ δεν δημιουργήθηκε σε ένα χρόνο, ούτε σε δύο, ούτε σε τρία. Δημιουργήθηκε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν θέσατε στις διοικήσεις ερωτήματα. Όλοι είχατε διαθέσιμα τα στοιχεία», είπε ο κ. Σκριμιζέας κατά τη διάρκεια της οξείας αντιπαράθεσης που ξέσπασε αναφορικά με το μείζον ερώτημα που τέθηκε βέβαια κατόπιν εορτής: που πήγαν τα λεφτά...

Γιατί απ’ το 2007 και έπειτα η ΕΕΔΕ κλήθηκε να διαχειριστεί 120 εκατ. ευρώ μέσα και από κονδύλια της ΕΕ που διατέθηκαν σε στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα!

Κατά τα λοιπά τα παριστάμενα μέλη ενέκριναν την έκθεση πεπραγμένων του 2019 και την αποποίηση των ευθυνών της διοίκησης.
IMG_20200908_185334

Θολό το μέλλον

Πλέον το επόμενο βήμα θα είναι το αίτημα στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΕΔΕ, μιας και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος. Η επόμενη διοίκηση υποτίθεται θα κινήσει και πάλι τις διαδικασίες για μία Γενική Συνέλευση όπου θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης, που όμως κάτι τέτοιο φαντάζει ακατόρθωτο με δεδομένο ότι πρέπει να παραβρίσκονται το 50% +1 από τα 400 ταμειακώς ενήμερα μέλη και να υπερψηφίσουν τα τρία τέταρτα αυτών υπέρ της πρότασης.

Στο μεταξύ στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ακούστηκαν «ευχολόγια» μήπως και βρεθεί «στρατηγικός επενδυτής»... Μάλιστα το πρώην μέλος του ΔΣ και νομικός σύμβουλος κ. Νικόλας Κανελόπουλος ανέφερε ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και επιμελητηριακους φορείς για την εξεύρεση λύσης και τη συνέχιση λειτουργίας της ΕΕΔΕ κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός «στρατηγικού επενδυτή». Μόνο που κάτι τέτοιο φαντάζει σήμερα ακατόρθωτο με δεδομένο ότι η ΕΕΔΕ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ομολογουμένως μέσα σε αυτή τη θολή κατάσταση οι πλέον εκτεθειμένοι πλην των εισηγητών και των προμηθευτών, στους οποίους οφείλονται συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ, είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, περίπου 20, που παραμένουν σε μία «ακέφαλη» εταιρεία με μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και δεκάδες σπουδαστές που κινδυνεύουν να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να χάσουν τα χρήματα τους...

Ειδήσεις σήμερα:

Παράξενη θεωρία επιστημόνων: Μπορεί η μάσκα να λειτουργήσει ως... άτυπο εμβόλιο;

Κρήτη: Φωτιά στην Αγία Βαρβάρα – Ισχυροί άνεμοιστην περιοχή

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Εξετάζεται και το σενάριο προβοκάτσιας στη Μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης