Συλλήψεις για λαθραία καπνικά είδη σε Κιλκίς και Ηράκλειο

Συλλήψεις για λαθραία καπνικά είδη σε Κιλκίς και Ηράκλειο

Κατασχέθηκαν εκατοντάδες συσκευασίες τσιγάρων 

Kilkis-tsigara
Από το Κιλκίς ακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος τα ίχνη ενός αλλοδαπού λαθρέμπορου καπνικών προϊόντων και, τελικά, τον εντόπισαν σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου τον ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο σε μια μεγάλη τσάντα που είχε μαζί του.

Στο εσωτερικό της βρήκαν 598 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί υπέρ του Δημοσίου. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Γουμένισσας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 45χρονος Πακιστανός, όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε και κατά την διάρκειά της βρέθηκαν 150 πακέτα τσιγάρων και 102 συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι ποσότητες τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο, ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης: Κανένας εφησυχασμός – Μπορεί να φτάσουμε στα 500 κρούσματα

Καλαμάτα: Κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου – Δείτε βίντεο

Ελληνοτουρκικά: 18η ημέρα παρουσίας του Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης