Η Ύδρα θα αδελφοποιηθεί με το Τάρπον Σπρινγκς των ΗΠΑ

Η Ύδρα θα αδελφοποιηθεί με το Τάρπον Σπρινγκς των ΗΠΑ

Από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στο Τάρπον Σπρινγκς ήταν οι Υδραίοι

received_361436611519079
Με τον Ελληνο - Αμερικανό Δήμαρχο της πόλης Τάρπον Σπρινκς των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης στην οικία του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός Πρέσβης είχε πρόσφατα επισκεφτεί το νησί της Ύδρας, προσκεκλημένος του κ. Κουκουδάκη, ο οποίος είχε συζητήσει με τον κ. Πάιατ το επετειακό πρόγραμμα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που ετοιμάζει το ιστορικό νησί και η Επιτροπή «Η Ύδρα για το ‘21», στην οποία ο Δήμαρχος είναι Πρόεδρος.

Κατά την χθεσινή συνάντηση στην οικία του Πρέσβη της Αμερικής, οι δύο Δήμαρχοι, Ύδρας και Τάρπον Σπρινγκς, συμφώνησαν να προχωρήσουν, ύστερα από σχετική απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων, στην υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. Άλλωστε η επιθυμία αυτή είχε τεθεί εξαρχής ως βάση της συζήτησης μεταξύ των δύο δημάρχων, αφού η εν λόγω παραθαλάσσια Αμερικανική πόλη κατοικήθηκε μεταξύ άλλων λαών από Έλληνες σφουγγαράδες.

Ο κ. Αλαχούζος υπερθεματίζοντας για το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ Ύδρας και Τάρπον Σπρινγκς ανέφερε στον κ. Κουκουδάκη, ότι από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στην περιοχή ήταν οι Υδραίοι.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ύδρας ευχαρίστησε θερμά τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Πάιατ για αυτή την πρωτοβουλία και τις υπηρεσίες της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την ευόδωση αυτής της προσπάθειας. Υπογράμμισε δε, την ικανοποίησή του, δηλώνοντας ότι: «Η Ύδρα μας χάρις στην αγάπη όλων μας βρίσκεται και θα βρίσκεται παντού.»

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκρηξη στη Βηρυτό: Στους 158 οι νεκροί και 6.000 οι τραυματίες

Έκρηξη στη Βηρυτό: Παραιτήθηκαν 3 βουλευτές του χριστιανικού αντικυβερνητικού κόμματος

Συγκλονιστικό βίντεο από την ώρα γαμήλιας φωτογράφισης τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης