LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με τον ιό στα νοσοκομεία τον Ιούλιο!

koronaios-aukshsh-krousmatwn-nosokomeio-giatroi--arthrou

Δραματική εκτίναξη των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς - Τα  στοιχεία που οδήγησαν στο τέλος των πανηγυριών και τα επόμενα βήματα - Πού στοχεύει το τριπλό πλέγμα μέτρων - Για ποιες χώρες «ανοίγουν» τα σύνορα

Στοχευμένα και σε διάφορα επίπεδα επιχειρούν οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, που (επανα)κυκλοφορεί κάτω από τη μύτη μας, όπως είχε πει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, στην έξαρση της πανδημίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για να δώσει το στίγμα του «αόρατου εχθρού».

Τα αυξημένα κρούσματα που δηλώνονται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τόσο τα εισαγόμενα, ως αποτέλεσμα της εξαρσης της πανδημίας κορωνοϊού στις βαλκανικές χώρες, όσο και τα εγχώρια ως απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς των Ελλήνων αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, απόστασης και υγιεινής, οδηγούσαν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής νέων, αυστηρότερων μέτρων. Έτσι, χθες μπήκε «απαγορευτικό» στα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Για την ίδια απόφαση συνηγορούσαν και τα άλλα τα «σκληρά» δεδομένα, όπως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, αλλά και των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς, των διασωληνωμένων και των νεκρών.

Χθες καταγράφηκαν 24 κρούσματα, από τους πιο «διαχείρισιμους» αριθμούς στην ημερήσια καταγραφή του τρέχοντα μήνα, καθώς έχουν ανακοινωθεί και 60 κρούσματα ημερησίως. Συνολικά από την αρχή του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 422 κρούσματα κορωνοϊού και από αυτα τα 236 είναι εισαγόμενα. Υπενθυμίζεται οτι ο απολογισμός του Ιουνίου ηταν 299 κρούσματα.

Ωστόσο η εικόνα είναι πιο μελανή στα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές νέων ασθενών. Είναι ενδεικτικό οτι στις 30 Ιουνίου νοσηλεύονταν με λοίμωξη Covid-19 συνολικά 41 ασθενείς στα νοσοκομεια της χώρας. Χθες, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν σε 83, δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση 100% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μικρότερη -ευτυχώς- αύξηση μαρτυρούν τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι από 9 που ήταν το τέλος Ιουνίου ανέρχονται πλέον σε 14. Σε ό,τι αφορά τα θύματα του κορωνοϊού, έχει καταγραφεί ένας θάνατος τον Ιούλιο, ανεβάζοντας τα θύματα συνολικά σε 193.

Πού στοχεύει το τριπλό πλέγμα μέτρων

Η εισήγηση για νέα μέτρα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια- η οποία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση αποτύπωσε την αγωνία αλλά και τα καλά αντανακλαστικά των αρμοδίων για την εύρεση της ισορροπίας στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του τουρισμού.

Έτσι, με το νέο τριπλό πλέγμα μέτρων που τίθεται σε εφαρμογή απαγορεύονται τα πανηγύρια και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι το τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού, χωρίς την τήρηση κανενός υγειονομικού μέτρου, σε πανηγύρια και παρεμφερείς εκδηλώσεις, λαϊκά γλέντια, κλπ αθλητικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων ανά την επικράτεια, δεν είχαν τέλος τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ο άκρατος, χωρίς κανέναν κανόνα, συγχρωτισμός νομιμοποιούνταν και από βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτές κ.ο.κ, δίνοντας το πλέον στρεβλό μήνυμα στους πολίτες - που από τη πλευρά τους φαίνεται ότι αναζητού(σα)ν άλλοθι και για τη δική τους χαλαρή συμπεριφορά. Με δεδομένο ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, και να συμβάλλουν έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού και μάλιστα κυκλοφορία στα... τυφλά όπως συμβαίνει στην υπερμετάδοση, οι αρμόδιοι τις απαγορεύουν μέχρι τέλος Ιουλίου.

Εκτός από την απαγόρευση πανηγυριών, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο εσωτερικό της χώρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήδη από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, 12 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

Αναφορικά με την ανάσχεση των εισαγόμενων κρουσμάτων, τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα όσοι εισέρχονται από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα το μέτρο της επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Εκτός από τον Προμαχώνα, ενισχύονται οι έλεγχοι και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

«Ανοίγουν» τα σύνορα για τη Σουηδία - Απευθείας πτήσεις από τις 22 Ιουλίου

Ανοίγουν τα ελληνικά σύνορα για τουρίστες και από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία.

Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουλίου θα επαναληφθούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.


Eιδήσεις σήμερα:

O μπακάλης που έγινε ο βασιλιάς της Μυκόνου

Το έπος της δρακογενιάς στα media και τη διαπλοκή

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η δολοφονία του Κούρδου σε καφετέρια στο Περιστέρι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Ο Μπακογιάννης

Ψήφισε υπέρ του τεμένους ως αντίποινα αντί κατά. Το διανοείστε;

Oh yes

Επιχειρηση κατατρομοκρατησης νο.2 ξεκινα... Πιστευατε οτι ο Μπιλακος και η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ συμμορια του θα παραιτουνταν τοσο ευκολα? Ειναι πολλα τα λεφτα, και η παγκοσμια οικονομικη και κοινωνικη καταστροφη που προξενησαν μην αναστρεψιμη. Θα αφησουν αυτο που με πλανο ετων καταφεραν, να ξεπεραστει ετσι ευκολα? Και πως θα πουλησουν παγκοσμιως εμβολια, software για εργασια απο το σπιτι, τηλεδιασκεψεις, προγραμματα ανιχνευσης κορωνοιου κλπ κλπ κλπ?

Κοράκι

Έχουν από τον Μάιο που ξεσαλώνουν μεσα στις πολεις σαν να μην υπάρχει αύριο, χωρίς μέτρα προστασίας και σαν να μην έχει προηγηθεί τίποτα σχετικό με την πανδημία και τώρα κατηγορουν τους τουρίστες που «έφεραν τον κορονοϊό» οι βλάχο Έλληνες. Διπλασιάστηκαν μέσα στον Ιούλιο πριν την άφιξη τουριστών οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι σταθερός στο 0,3 - 0,4 . Τα βλέπει ο κόσμος και γελάει.

jack

ας κανουν ενα περσμα απο τα μπαρ την νυχτα να δουν τι γινεται!ο ενας πανω στον αλλον!στα πεζοδρομια,μεσα στα μαγαζια παντου!αλλα ναι τα πανυγυρια μονο φταινε!η οικονομια μας ειναι ο τουρισμος ολοι το ξερουμε αλλα μηπως λεω μηπως για φετοςνα εχουμε πολυ αυστητοτερα προτωκολα αν καποιος θελει να ερθει?και τεστ στις χωρες τους και τεστ με το που φτανουν και κραντιναν μεχρι να βγουν διοτι με την υγεια ποιος παιζει??εξαλου πηραν τοσο χρηματα για ενισχυση της οικονομιας...

Κλαρινογαμπρός

Στα πανηγύρια δεν πέθανε ποτέ κανείς.

μόνο από έμφραγμα

αφού κατεβάσουν μισή γουρουνοπούλα

pseytes

αφου λοιπον ειναι ετσι ,τοτε γιατι στις εκδηλωσεις αφησαν απο χτες ελευθερα οσα ατομα θελουν σε καθε τραπεζι?και γιατι ανοιγουν σε ολους τα συνορα απο 15 ιουλιο και μετα?

Aντικειμενικός

Μια χαρά το χειρίζεται η κυβέρνηση. Από τη μία δε μπορείς να κλείσεις δια παντός γιατί μετά θα έχουμε μεγάλη εκτόξευση σε ανεργία και έλλειμμα, από την άλλη ανοίγουν τα σύνορα σταδιακά, με έλεγχο της πορείας του ιού. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι για όλους, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, ίσως πέσαμε στα μαλακά.

Αντώνης

Ήμουνα στο λεωφορείο γραμμή 72 και ανεβαίνουν κορίτσια που είναι ρομά και λέει μια κύρια σε ένα κορίτσι να φορέσει την μάσκα και απαντάει το κορίτσι εγώ είμαι δεκαέξι χρόνων και δεν φοράω μάσκα γιατί δεν φοβάμαι τον κορωνοϊο και ότι δεν πιστεύω ότι είναι τόσο επικίνδυνος τους έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και τα δεκαεξάχρονα και συνεχίζουν το παραμύθι σε αντίθεση με εσάς που σας έχουν τρομοκράτηση

...

Συγχαρητήρια, ζηλεύεις τους γύφτους και το ότι μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους με το έτσι θέλω. Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό;

dim

Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός ούτε κυβέρνηση για να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να ανοίξεις τα σύνορα ειδικά σε χώρες οι οποίες μαστίζονται από τον κορονοιό. Βέβαια τον Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο δεν σκεφτήκαμε έτσι για τους υπόλοιπους...θα μπορούσαν να μας πούνε ότι βαδίζουμε πλέον προσπαθώντας με ανοσία της αγέλης έναντι του κορονοϊού και να τελειώνουμε. Καμία πραγματικά λογική πλην του οικονομικού.

blakas

έρχεται νέο κύμα τρομοκρατίας περί του κορονοιού

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης