Σε κινητοποιήσεις -και- οι μηχανικοί

Σε κινητοποιήσεις -και- οι μηχανικοί

Νέες κινητοποιήσεις, από την άλλη Πέμπτη, εξήγγειλαν οι μηχανικοί, με συμβολικές καταλήψεις σε έξι πολεοδομικά γραφεία της Αττικής, αλλά και σε πολεοδομικά γραφεία της υπόλοιπης χώρας.

Σε κινητοποιήσεις -και- οι μηχανικοί
Νέες κινητοποιήσεις, από την άλλη Πέμπτη, εξήγγειλαν οι μηχανικοί, με συμβολικές καταλήψεις σε έξι πολεοδομικά γραφεία της Αττικής, αλλά και σε πολεοδομικά γραφεία της υπόλοιπης χώρας, με τη συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ, των επιστημονικών Συλλόγων και των Συλλόγων ελεύθερων επαγγελματιών.

Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, θα γίνει κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη χώρα. Ο κλάδος των μηχανικών επιμένει στην αναγκαιότητα ύπαρξης του Κώδικα Ελάχιστων Αμοιβών, "ως το μόνο, σήμερα, μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος", όπως υπογραμμίζεται και σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής, με την ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων.

Στη συνεδρίαση, για μια ακόμη φορά, τονίστηκαν οι ανησυχητικές καταστάσεις της ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, των ξεπερασμένων προδιαγραφών, της έλλειψης διαβάθμισης και πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων, της ανυπαρξίας μητρώων και των στρεβλώσεων στο χώρο, όλων των συντελεστών παραγωγής έργων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης