Η Ιερά Σύνοδος διαψεύδει ότι παραχώρησε οικόπεδα σε ΜΚΟ για φιλοξενία μεταναστών

Η Ιερά Σύνοδος διαψεύδει ότι παραχώρησε οικόπεδα σε ΜΚΟ για φιλοξενία μεταναστών

Και δωρεά τεσσάρων θερμικών διοπτρών στο υπουργείο Άμυνας για τη θωράκιση των συνόρων στον Εβρο

arxiepiskoposdioptres
Απάντηση που διαψεύδει δημοσιεύματα που λένε για παραχώρηση οικοπέδων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο  έδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε τονίζει:

Στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Επίσης ο  Αρχιεπίσκοπος  και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσαρες (4) θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας € 40.000 οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ: Στρατός στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Γυναίκα νεκρή από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Βούλα - Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα

«Έφυγε» η Αμαλία Μεγαπάνου που ταύτισε την ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης