Eπετειακό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών της ΕΣΔΑ

Eπετειακό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών της ΕΣΔΑ

Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας παρουσίασε το επετειακό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ  εν όψει της Ελληνικής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης

2178380Ν-_1_
Με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν όψει του γεγονότος ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ.

Το περασμένο έτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Ελλάδα ως συν-ιδρυτικό μέλος αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

2178485Ν-_1_


Η επέτειος αυτή προσλαμβάνει μία ιδιαίτερα σημαντική, πολιτική και συμβολική σημασία ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης αναδεικνύεται ως ένα ισχυρό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και φιλελεύθερο κράτος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησαν στην έκδοση ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου.

2178392Ν


Το γραμματόσημο αυτό, το φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης και απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά.

Κλείσιμο
fakelos_proedria_birds


Με την απεικόνιση αυτή στο επετειακό γραμματόσημο αναδεικνύεται η αταλάντευτη πολιτική μας βούληση να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση του Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου.

Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου έγινε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από τον κ. Τσιάρα, παρουσία του γενικού εμπορικού Διευθυντή των ΕΛΤΑ Γιώργου Κατρή, του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ Ησαΐα Τσιτόγλου και της υπηρεσιακής γενικής γραμματέως Βασιλικής Γιαβή.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπου των ΕΛΤΑ για την προσφορά τους, επισήμανε ότι η έκδοση του επίμαχου επετειακού γραμματοσήμου αποτυπώνει την Ελληνική προεδρία της επερχόμενης Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες όμως λόγω της πανδημία ακυρώθηκαν και προσέθεσε ότι «μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία».

Έτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας, ζητήσαμε από τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Κυριάκο Κατσουράκη να φιλοτεχνήσει ένα γραμματόσημο που να περιλαμβάνει τις αξίες της χώρας μας αλλά και τα μηνύματα της χώρας που θα συνοδεύουν την Ελληνική προεδρία.

Το επετειακό γραμματόσημο, απεικονίζει τον Παρθενώνα, όπως είπε ο κ. Τσιάρας, που είναι το σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού, οι γερανοί που κατά την αρχαιότητα συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη και η ανοδική τους πορεία ή η κατεύθυνσή τους προς τη Δύση, κάτι που συμβολίζει την προσπάθεια για ένα κράτος δικαίου.

Ο κ. Κατρής ανέφερε ότι το επετειακό γραμματόσημο είναι αρωγός του πολιτισμού και είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με την Ελληνική σημαία, όπου με καθαρά συλλεκτικό σκοπό θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε σε βάθος του χρόνου την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μαζί με το γραμματόσημο, ανέφερε ο κ. Κατρής, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν και ένα συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει ειδικούς ανάλογους φακέλους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπήρξε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ, «είναι θα είναι αρωγός στον Πολιτισμό».

Τέλος, οι εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ δώρισαν τιμητικά στον κ. Τσιάρα την νέα επετειακή γραμματοσειρά, με τον αριθμό «1».

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε 50χρονη στη Σκόπελο

Μητσοτάκης στην Bild: Αποτελούμε θετικό παράδειγμα - Πώς θα υποδεχθούμε τους τουρίστες

Η καραντίνα έφερε διαζύγια αλά… ιταλικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης