Και μέτωπο φαρμακοποιών-δικηγόρων…

Και μέτωπο φαρμακοποιών-δικηγόρων…

Οι επαγγελματίες τραβούν το σχοινί και αντιδρούν για το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους

Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

Μεγάλη προσοχή για ξαφνικές ασθένειες και νομικές υποχρεώσεις πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι της χώρας, καθώς φαρμακοποιοί και δικηγόροι πραγματοποιούν διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιανουαρίου όλοι οι φαρμακοποιοί , μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατεβάζουν ρολά για τρεις ολόκληρες ημέρες στις επιχειρήσεις τους, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να  πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ακριβώς ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε: "Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα, γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο, που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό, που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό "9,84" ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε ότι τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας.

Κλείσιμο

«Οι μέρες από την Τετάρτη και μετά, θα είναι μέρες απεργιών και κινητοποιήσεων. Συνεπώς, αν κάποιοι έχουν ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους, καλά θα κάνουν να σπεύσουν στα φαρμακεία σήμερα και αύριο. Θα υπάρχουν φαρμακεία ασφαλείας, είναι τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Θα ενημερωθούν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι εφημερίδες, ο κόσμος θα ξέρει πού να πάει σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τριήμερη αποχή πραγματοποιούν και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών, την ερχόμενη Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή.

Διαμαρτύρονται για τις «νόμιμες» αμοιβές, δηλαδή τις ελάχιστες αμοιβές που ίσχυαν μέχρι σήμερα και για την απελευθέρωση των γεωγραφικών περιορισμών των δικηγόρων που προβλέπει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Η απόφαση ελήφθη από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η συνεδρίαση της οποίας έγινε στο υπουργείο δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού, κ. Χάρη Καστανιδή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την ψηφοφορία για την αποχή ή μη των δικηγορών, ο πρόεδρος της ολομελείας και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Αθηνάς, κ. Δημήτρης Παξινός αποχώρησε και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Σε ότι αφορά στο δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας οι αποφάσεις για το αν τα μέλη του θα κατέλθουν ή όχι σε αποχή θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης