Tάμτα: Video clip με το κινητό στο σπίτι

Tάμτα: Video clip με το κινητό στο σπίτι

Η έμπνευση, η δημιουργικότητα και η θετική διάθεση ήταν όλα όσα χρειάστηκε η Τάμτα, η οποία γύρισε το νέο της video clip εξ ολοκλήρου στο σπίτι της με καμέραμαν τον σύντροφό της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tamta0
Ταλαντούχα, ανατρεπτική, πρωτοπόρα, προσγειωμένη, fashion icon, trend setter. Η Τάμτα, υπηρετώντας απαρέγκλιτα την ελληνική ποπ σκηνή από την αρχή της καριέρας της, δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Πριν από λίγο καιρό παρέσυρε ολόκληρη την Ευρώπη στους ρυθμούς του «Replay» και τραγούδησε το Νο 1 «Senorita» με τον SNIK «ρίχνοντας» το YouTube. Το τελευταίο της project έχει τίτλο «Σ’ αγαπώ», ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά radio & club hits του 2000 που αποκτά νέα υπόσταση με τη φωνή της. Το κομμάτι αυτό σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και μουσική του Αλέξανδρου Βουραζέλη πρωτοκυκλοφόρησε το 2002 με τη φωνή της Μαριάντας Πιερίδη. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα επιστρέφει σε νέα βερσιόν. Μάλιστα, η Τάμτα αυτή τη φορά δεν υπογράφει μόνο την εκτέλεση του τραγουδιού, αλλά και την... παραγωγή του video clip που μόλις ανέβηκε στο YouTube. Οπως αποκάλυψε μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια, στο σπίτι της, με ένα κινητό τηλέφωνο και πολλή φαντασία.
tamta8
Επιβεβαιώνοντας ότι η Τέχνη βρίσκει πάντα τρόπο να επιβιώνει, η Τάμτα δημιούργησε με το κινητό της τηλέφωνο το video clip του νέου της τραγουδιού «Σ’ αγαπώ»

GALA: Πώς γεννήθηκε η ιδέα για ένα homemade video clip για το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Σ’ αγαπώ»;

TAMTA: Σκεφτόμασταν με τη Minos EMI/Universal και την Erodios να κυκλοφορήσουμε τη διασκευή αυτού του τραγουδιού που μεσουρανούσε γύρω στο 2000 περισσότερο από έναν χρόνο. Με την εμφάνιση της πανδημίας η αρχική μας σκέψη ήταν να βγει χωρίς video clip. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δεδομένου όμως ότι έχουμε πολύ χρόνο λόγω της καραντίνας, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το τολμήσω μόνη μου. Ετσι, ετοιμάστηκα (επέλεξα τα ρούχα και έκανα το μακιγιάζ μόνη μου), πήρα το κινητό μου και με όποια μέσα διέθετα στο σπίτι -αφού επαγγελματικός εξοπλισμός δεν υπήρχε- έκανα το γύρισμα. Σε αυτή την προσπάθεια με βοήθησε πάρα πολύ ο άνθρωπός μου, αφού εξάντλησε κι αυτός τη δημιουργικότητά του και έγινε εκπληκτικός καμέραμαν χωρίς να έχει αντίστοιχη εμπειρία στο παρελθόν. Μέσω Διαδικτύου στείλαμε τα πλάνα σε έναν συνεργάτη μας στη Θεσσαλονίκη (Bodega Visuals) για μοντάζ και ευτυχώς το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

G.: Σκέφτηκες την πιθανότητα μήπως μια τέτοια προσπάθεια τσαλακώσει την εικόνα σου;

T.: Ούτε μια στιγμή. Χαίρομαι που βρήκα την ευκαιρία να κάνω κάτι που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και να εκφραστώ δημιουργικά.
1-Tamta-pink-1b

G.: Η παραμονή μας στο σπίτι, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μπορεί να μας κάνει τελικά πιο δημιουργικούς;

T.: Σίγουρα μας ωθεί στο να σκεφτούμε με πολύ πιο διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι πριν. Είναι μια περίοδος εσωστρέφειας, επανεξέτασης, αλλαγής. Σε αυτή την περίοδο η δημιουργικότητα είναι η λύση σε πολλά πράγματα, αφού καλούμαστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξουμε, προσαρμόζοντας την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα.

G.: Πώς πιστεύεις ότι θα είναι η Τέχνη την επόμενη μέρα της πανδημίας;

T.: Πιστεύω ότι η Τέχνη πάντα επιβιώνει. Υπάρχουν δείγματα αξιόλογης δημιουργίας ακόμη και στα πιο μελανά σημεία της Ιστορίας. Η Τέχνη όμως δημιουργείται από καλλιτέχνες, και σε τέτοιες περιόδους κρίσης θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους. Η Τέχνη -και κατά συνέπεια η διασκέδαση- είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήττονται και από τους τελευταίους που ανακάμπτουν.

G.: Προανέφερες ότι ο άνθρωπός σου κινηματογράφησε και έπαιξε τον ρόλο του σκηνοθέτη στο νέο σου video clip. Δώσε μας μια εικόνα αυτής της συνεργασίας.

T.: Δεν πρόκειται για συνεργασία με την τυπική έννοια της λέξης, αλλά για πειραματισμό με ένα κινητό, στο πλαίσιο του οποίου, όπως είπα και νωρίτερα, εξαντλήσαμε τη δημιουργικότητά μας. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε είναι ωραίο να μοιράζεσαι τέτοιες ευχάριστες στιγμές με τον άνθρωπό σου.
7-Tamta-mask-1
Κλείσιμο

G.: Μήπως τα υψηλά μπάτζετ που ξοδεύονταν για video clips είναι πια χαμένα λεφτά;

T.: Στην Ελλάδα σπάνια δίνουμε πάρα πολλά χρήματα για video clips. Πιστεύω στις συνεργασίες και θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται. Το ότι έκανα ένα video clip το οποίο φαίνεται πως αρέσει στον κόσμο δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστώ ξανά με σκηνοθέτη ή ομάδα παραγωγής. Απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις το ίδιο πράγμα.

G.: Πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

T.: Σκέφτομαι πάρα πολύ, μαγειρεύω, μιλάω με τους συνεργάτες μου, ανησυχώ για την έκβαση όλου αυτού του πράγματος σε παγκόσμιο επίπεδο, «τσακώνομαι» με την τεχνολογία, αφού προσπαθώ να τη χρησιμοποιήσω αλλά δεν το έχω και τόσο, και δοξάζω τον Θεό. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω περάσει άλλους δύο εγκλεισμούς λόγω πολέμου στη χώρα μου, και μάλιστα σε πάρα πολύ χειρότερες συνθήκες. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα, για οποιονδήποτε λόγο, να ζήσω αντίστοιχες καταστάσεις ξανά. Αλλά αφού συνέβη, είμαι ευγνώμων που οι συνθήκες στις οποίες το περνάω όλο αυτό είναι καλύτερες απ’ ό,τι τις προηγούμενες φορές. Οπως και να ’χει, εύχομαι να περάσει ο εφιάλτης αυτός με τις λιγότερο δυνατές απώλειες.

G.: Τι είναι αυτό που φοβάσαι;

T: Φοβάμαι για τη μαμά μου που είναι μεγάλη σε ηλικία και για όλους τους ανθρώπους που βρίσκοναι σε πιο ευάλωτη κατάσταση - και επομένως, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό. Στενοχωριέμαι όταν ακούω για τους θανάτους και αποφεύγω να ενημερώνομαι σε σχέση με αυτό.
tamta_photo_cover

G.: Σου λείπει η επαφή με το κοινό;

T.: Μου λείπει το να τραγουδάω live σε κόσμο. Μου λείπουν πολλά από τη δουλειά μου. Κάνω υπομονή όμως και πιστεύω ότι σύντομα όλα θα είναι και πάλι καλά.

G.: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν λήξει η καραντίνα;

T.: Δεν μπορώ να ιεραρχήσω τις επιθυμίες μου. Σίγουρα θέλω να δω την οικογένειά μου και να τους αγκαλιάσω όλους χωρίς τους περιορισμούς του social distancing, να δω τους φίλους μου, να μπω στο στούντιο. Είναι όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα και πλέον έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αξία.
2-Tamta-pink-2

G.: Θα έλεγες ότι σε άλλαξε όλο αυτό που ζούμε και αν ναι, με ποιον τρόπο;

T.: Εχω πάρει απόφαση ότι η ζωή μου θα έχει πάντα δοκιμασίες. Δεν θα είναι πότε ήρεμη. Ξεκινώντας από τα προσωπικά μου βιώματα στη Γεωργία, την πολιτική κατάσταση στη χώρα μου εκείνη την περίοδο, και συνεχίζοντας με την οικονομική κρίση του 2008, αλλά και την πανδημία του 2020. Ολα αυτά που έχω βιώσει με πεισμώνουν, με ωθούν να παλέψω και με κάνουν πιο δυνατή. Είμαι οπαδός της άποψης «ό,τι και να συμβαίνει, έρχεται πάντα μια καλύτερη μέρα».

G.: Ποιες εικόνες σού έκαναν εντύπωση στην περίοδο που διανύουμε;

T.: Υπό μια έννοια, όλες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους. Οι εικόνες που δεν θα ξεχάσω, πάντως, είναι αυτές της Ιταλίας όπου οι άνθρωποι είχαν βγει στα μπαλκόνια και τραγουδούσαν. Ηταν εικόνες γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία.

Ειδήσεις σήμερα:

Δικογραφία-σοκ: Η Γερμανίδα και ο «Greek lover» που ήταν μαστροπός

Ηράκλειο: Δεν άντεξε τον χωρισμό με τον φίλο της και πήρε χάπια

Δραματική περιγραφή της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη: «Μπροστά μου σκότωσε ο πατέρας τον γιο του, ξεψύχησε στα χέρια μου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ