Ιστιοπλοϊκές κόντρες στο νησί των εφοπλιστών

Ιστιοπλοϊκές κόντρες στο νησί των εφοπλιστών

Σε πρωτοφανείς συνθήκες με πολλά μποφόρ πραγματοποιήθηκε ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», όπου συμμετείχαν 27 σκάφη και διακεκριμένες προσωπικότητες

48_-IMG_9298-
Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στην ατζέντα του εγχώριου εφοπλιστικού κόσμου και των φίλων της ιστιοπλοΐας. Πανέμορφα σκαριά -μεταξύ των οποίων και super yachts, καθώς είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν- λαμβάνουν μέρος στον αγώνα διεκδικώντας τη νίκη, ενώ οι ιδιοκτήτες τους αναρτούν Instagram stories γεμάτα σασπένς για το αποτέλεσμα. Με τη συμμετοχή 27 ιστιοπλοϊκών σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού πρώτα δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους, καθαρόαιμους, offshore αγώνες της Ελλάδας λόγω των ισχυρών ανέμων. Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης επιστράτευσαν τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς». Τελικά, το «Optimum 3 - Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας της Ανδρου, ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική κατάταξη των ORC, όπως ανακοίνωσε από μικροφώνου η Μαρέβα Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του welcome cocktail party που διοργάνωσε ο χρυσός χορηγός Eurobank Private Bank Luxembourg στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Χώρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

54_-IMG_9575-
Τα μποφόρ ήταν ο μεγάλος ανταγωνιστής
42_-IMG_7001-
Το πλήρωμα του «Velos» με τον Ολυμπιονίκη Παύλο Καγιαλή

2_3NK
Η Μαρέβα Μητσοτάκη στο σκάφος εκκίνησης του αγώνα
Κλείσιμο
23_-IMG_4909-
Τζόση Βιτζηλαίου, Μίκα Χούντα, Ελπίδα Φιλιππίδου
39_-IMG_6807-
Ευγενία Χανδρή, Χαρά Σταματιάδη

Η συγκεκριμένη βραδιά είχε τη δροσερή υπογραφή της Moët & Chandon, ενώ το γαστρονομικό κομμάτι είχε αναλάβει το ανδριώτικο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus» της οικογένειας Βασιλόπουλου. Κατά την άφιξη του πρώτου σκάφους στο νησί, οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι προκειμένου να το καλωσορίσουν, ενώ συνεργάτες του γνωστού εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη κέρασαν τους καλεσμένους και το πλήρωμα την καθιερωμένη ζεστή σούπα. Η «σούπα Πολέμη», άλλωστε, είναι το πιο διάσημο πιάτο της διοργάνωσης. Η δεύτερη μέρα των αγώνων ξεκίνησε με μια ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση «Απεικονισμός & Παραστατικότητα» του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Ντίκου Βυζάντιου, ενώ στη συνέχεια ο Ναυτικός Ομιλος Ανδρου υποδέχτηκε τα πληρώματα και τους καλεσμένους στο ιδιωτικό brunch που διοργάνωσε στο πλαίσιο της 52ης Ρεγκάτας της Ανδρου. Το ίδιο βράδυ στον «Μπαξέ», το υπέροχο κτήμα του Αδαμάντιου και του Σπύρου Πολέμη, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο BBQ party με ψητό αρνί και σαλάτες από τα τοπικά μποστάνια της εφοπλιστικής οικογένειας. Ο «Μπαξές» των Πολέμηδων είναι κατά κοινή ομολογία μία από τις ωραιότερες και πιο προσεγμένες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 30 Αυγούστου οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του τοπικού αγώνα. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε κανονικά η απονομή επάθλων στην Πλατεία Γηροκομείου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα champagne party στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου της Ανδρου, όπου παρευρέθησαν όλα τα πληρώματα των σκαφών, οι χορηγοί και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη θεαματική τελετουργία του sabrage, την τέχνη τού να ανοίγει μια σαμπάνια με σπαθί. Ακολούθησε το εντυπωσιακό γέμισμα της πυραμίδας από ποτήρια, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της εορταστικής παράδοσης του οίκου Moët & Chandon.

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου ολοκληρώθηκε με ισχυρούς ανέμους με τα πληρώματα να καταβάλλουν υπέρτατη προσπάθεια. Στην εξαιρετικά δύσκολη κούρσα της επιστροφής νικητής αναδείχθηκε το σκάφος «Velos», με χορηγό τη Eurobank και ιστιοπλόους τους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Η Eurobank έχει την τιμή να υποστηρίζει επίσης την προσπάθεια των δύο αθλητών και στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι αγώνες ήταν η καλύτερη αφορμή για να βρεθούν στην Ανδρο σημαντικοί παράγοντες του εφοπλιστικού lobby. O Λεωνίδας Γουλανδρής μαζί με την οικογένειά του έφτασε από την Κίνα, όπου κατοικεί μόνιμα, καθώς διαθέτει σπίτι και στο νησί, όπως άλλωστε και η Ευγενία Χανδρή, η οποία άφησε για λίγο τη Μύκονο προκειμένου να απολαύσει όχι μόνο τις ιστιοπλοϊκές κόντρες αλλά και την παρέα καλών της φίλων. Το σκάφος «Μeliti» με τους Γιώργο και Στρατή Ανδρεάδη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Super Yachts - πρώτο ήταν το σκάφος «Αcool Turabi». Στη γενική κατάταξη ΟRC το «Optimum 3 - Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά κέρδισε την πρώτη θέση. Το «Pega - Musto Goulandris Bross» βρέθηκε στην τρίτη θέση.

16_IMG_4700-
Άννα Γκούμα, Νίνα Μαραγκοπούλου, Μαριέλα Σπηλιοπούλου, Μίνα Κουλουβάτου, Ξένια Λεκανίδη, Ρίκα Πορφυράτου
31_-IMG_5275-
Μπριγκίτε Πολέμη, Τρέισυ Εμπειρίκου
44_-IMG_7227-
Ο Χριστόφορος Στράτος ανοίγει με σπαθί τη Moët & Chandon
44_-IMG_7227-
Ο Χριστόφορος Στράτος ανοίγει με σπαθί τη Moët & Chandon

38_-IMG_6798-
Μιχάλης Βλασταράκης και το πλήρωμα του «Baximus Goulandris Bros»

Σημαντική ήταν και η στήριξη των αγωνιστικών ομάδων από ναυτιλιακές εταιρείες όπως αυτή των Γιάννη και Αντώνη Ιγγλέση, των Αριστείδη και Μανώλη Πίττα, του Γιάννη Μυτιληναίου, της οικογένειας Νομικού, του Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, της Φλώρας Κατσαούνη-Κουμαντάρου και της οικογένειας Πολέμη. Ιδιαίτερα επικοινωνιακές ήταν η Χαρά Ξυλά-Σταματιάδη και η Αννα Ανδρεάδη, καθώς και ο Χριστόφορος και η Αλεξάνδρα Στράτου, της ομώνυμης οικογένειας των βιομηχάνων, που συνέβαλαν στη διοργάνωση αλλά και απόλαυσαν τον αγώνα παίρνοντας μέρος στον ιστιοπλοϊκό στίβο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ