Άαρον Έκχαρτ: «Η ζωή είναι ωραία στην Ελλάδα!»

Άαρον Έκχαρτ: «Η ζωή είναι ωραία στην Ελλάδα!»

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της περιπέτειας «The Bricklayer» μίλησε στο «Gala» για τη ζωή του, την καριέρα του, τις διάσημες παρτενέρ του και φυσικά τη χώρα μας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
aaron_eckhart_gala_art
Ο Ααρον Εκχαρτ είναι οικείο κινηματογραφικό πρόσωπο, με δεκάδες αξιόλογες ταινίες στο ενεργητικό του. Ηταν ο συμπρωταγωνιστής της Τζούλια Ρόμπερτς στο βραβευμένο «Εριν Μπρόκοβιτς», της Κέιτ Μπλάνσετ στην «Απαγωγή» και της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στο «Εχετε κάνει κράτηση;», ενώ έχει παίξει δίπλα σε ιερά τέρατα της έβδομης τέχνης, όπως ο Σον Πεν και ο Τζακ Νίκολσον.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την καινούρια του ταινία, το κατασκοπευτικό θρίλερ «The Bricklayer», που γυρίζεται από τη Millennium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Hellenic Film Studios.

Είναι μάλιστα η τέταρτη ταινία της εταιρείας παραγωγής (μετά τις «The Enforcer», «Barracuda» και «The Expendables 4») που γυρίζεται φέτος στη συμπρωτεύουσα. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νόα Μπόιντ, του οποίου η υπόθεση διαδραματίζεται στο Βερολίνο, αλλά για την κινηματογραφική μεταφορά του το σενάριο διασκευάστηκε ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στα στούντιο της Millennium στη Θέρμη, σε σημεία-ορόσημα της Θεσσαλονίκης όπως η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Ανω Πόλης, οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και του μετρό, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική. Με λίγα λόγια, μέσω του «Bricklayer», η Θεσσαλονίκη προβάλλεται ως ο νέος διεθνής κινηματογραφικός προορισμός.
STILL-ORIGINAL-SOURCE
Από τα γυρίσματα της περιπέτειας «The Bricklayer» με πρωταγωνιστή τον Ααρον Εκχαρτ στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με το σενάριο, κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι υπεύθυνη η Υπηρεσία. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανησυχεί και να προβληματίζεται, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο-επαναστάτη πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του. Χάρη στην επιμονή και το ταλέντο του, αποκαλύπτεται μια διεθνής συνωμοσία.

Ο ήρωας της ταινίας έχει φυσικά το πρόσωπο του Ααρον Εκχαρτ: «Υποδύομαι έναν πρώην πράκτορα της CIA που λόγω συνθηκών αναγκάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες», μου λέει ο ίδιος για τον ρόλο του σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα. «Όταν μου έγινε η πρόταση δέχτηκα σχεδόν αμέσως για πολλούς λόγους. Καταρχάς μου αρέσουν οι ταινίες δράσης. Επιπλέον, εκτιμώ βαθύτατα τον σκηνοθέτη Ρένι Χάρλιν, ο οποίος έχει υπογράψει πολύ σημαντικές κινηματογραφικές δουλειές. Επίσης δέχτηκα τον ρόλο γιατί μου αρέσει η προβολή προτύπων, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Καθοριστικός παράγοντας, τέλος, υπήρξε και το γεγονός ότι θα περνούσα στην Ελλάδα αρκετά μεγάλο διάστημα».
GettyImages-97988623
Μια φορά κι έναν καιρό είχε σχέση με τη Μόλι Σιμς (2009)
Ο Ααρον Εκχαρτ είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, χαμηλών τόνων, εντελώς διαφορετικός από την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τους σταρ του Χόλιγουντ. Και παρότι η συζήτησή μας γίνεται υπό το άγρυπνο βλέμμα του σωματοφύλακά του, ο ίδιος είναι εξαιρετικά προσιτός.

Κλείσιμο
«Έχω ξανάρθει στην Ελλάδα. Πάνε πολλά χρόνια από τότε», μου λέει. «Στην εφηβεία μου πήγαινα σχολείο στη Μεγάλη Βρετανία και ως ανήσυχος νέος έπαιρνα συχνά το σακίδιό μου και ταξίδευα στην Ευρώπη. Έχω επισκεφθεί τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελβετία για σκι, τη Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα ζήσω εδώ δυόμισι μήνες συνεχόμενα. Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη. Τις πρώτες ημέρες που ήμουν εδώ έκανε κρύο, αλλά τώρα ο καιρός ζέστανε και είναι υπέροχα.
Η Ανω Πόλη, όπου γίνονται τα γυρίσματα με φόντο το Επταπύργιο, αποτελεί ένα μοναδικό σκηνικό. Είναι φανταστικό το ότι πέρασα κάποιες μέρες σε μια τοποθεσία με γραφικά μονοώροφα και διώροφα καστρόσπιτα, με ιστορία που μετρά εκατό και πλέον χρόνια». Τον ρωτώ για το πρόγραμμά του όσο βρίσκεται στη χώρα μας. «Λόγω των πολύωρων απαιτητικών γυρισμάτων, δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για δραστηριότητες στην πόλη. Ξυπνώ πολύ πρωί για προετοιμασία, μια και τα γυρίσματα ξεκινούν νωρίς. Έχω την αίσθηση ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ζωντανή πόλη με πολύ κόσμο. Οι κάτοικοί της δείχνουν να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους και τη ζωή. Χτες κατέβηκα με το ποδήλατο στο κέντρο και δεν έβρισκα πού να παρκάρω».
000_APP2001051548088
Με τον Σον Πεν και τη Ρόμπιν Ράιτ-Πεν στις Κάννες (2001)
Αναρωτιέμαι αν τον αναγνωρίζει ο κόσμος όταν περιφέρεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Χαμογελάει: «Δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους μεγάλους κινηματογραφικούς ηθοποιούς. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι κάτοικοι της πόλης που έρχονται για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα είναι εξαιρετικά ευγενικοί. Το ίδιο συνέβη και χθες που πήγα στο Μέγαρο Μουσικής και ήρθα σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους». Τον ρωτάω και για το περιστατικό που συνέβη στoν σταθμό του μετρό. Εκείνος γελάει. «Έχεις μάθει λεπτομέρειες για την καθημερινότητά μου εδώ, ε;», μου λέει με ευχάριστη διάθεση. «Είχε πλάκα, γιατί όταν μπήκα στον σταθμό του μετρό κάποιοι με αναγνώρισαν και ήθελαν να βγάλουμε μαζί selfies. Το έκανα με μεγάλη χαρά έστω και αν ο Αλέξης, ο συνοδός μου, προσπαθούσε να απομακρύνει τον κόσμο που με πλησίαζε. Η επαφή με τον κόσμο δίνει σε έναν ηθοποιό χαρά». Γύρω μας οι υπόλοιποι ηθοποιοί απολαμβάνουν τα μικρά γεύματα που τους ετοίμασε η παραγωγή. «Εδώ και πολλά χρόνια, κάθε μεσημέρι τρώω κοτόπουλο με χορταρικά», μου λέει ο υγιεινιστής Ααρον. «Έτσι διατηρούμαι fit και στα κιλά μου. Οπου και αν βρεθώ, ψάχνω πάντα να βρω φαγητά που να ανταποκρίνονται στη διατροφή μου. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, ανακάλυψα τη χωριάτικη σαλάτα».

Ο σταρ-αντιστάρ

Ο Ααρον Εκχαρτ δεν αγαπά τις φασαριόζικες κοσμικές συνάξεις του Χόλιγουντ. Αν και συμμετέχει σε σημαντικές παραγωγές, δεν επιτρέπει στη βιομηχανία του θεάματος να αλλοιώσει την καθημερινότητά του. Αντιθέτως προτιμά μια πιο ήσυχη ζωή: «Ζω στη Μοντάνα, σε μια υπέροχη περιοχή που περιτριγυρίζεται από βουνά. Απολαμβάνω τη μοναξιά μου καθότι το σπίτι μου βρίσκεται κυριολεκτικά στο πουθενά. Δεν έχω κανέναν δίπλα μου. Είμαι εγώ και ο εαυτός μου. Έχω μάθει να απολαμβάνω αυτή την ησυχία. Καθημερινά ξυπνώ νωρίς και ασχολούμαι με τα φυτά μου, με τα μηχανήματά μου και με την περιποίηση του ράντζου μου. Ζω σαν αγρότης σε χαλαρούς ρυθμούς. Αγαπώ την απομόνωση. Δεν χαλάω εύκολα την ησυχία μου και δεν ξοδεύω τον χρόνο μου πηγαίνοντας για καφέ».
000_Was2583769
Με την Τζένιφερ Ανιστον συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Η αγάπη θέλει τον χρόνο της» (2009)
O ηθοποιός γεννήθηκε σε μια οικογένεια που δεν είχε καμία σχέση με το θέαμα. Ο πατέρας του Τζέιμς Κόνραντ Εκχαρτ ασχολείται με τα κομπιούτερ, ενώ η μητέρα του Μαίρη Μάρθα Λόρενς είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. «Όταν ήμουν μικρός είχα πάει σε κάποια παράσταση και με είχε συγκλονίσει τόσο ώστε αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Οι περισσότεροι από το περιβάλλον μου με απέτρεπαν αλλά εγώ είχα το όνειρό μου. Και μάλιστα ένα όνειρο που δεν το ξέχασα ποτέ. Ναι, ο κόσμος του Χόλιγουντ είναι σκληρός. Με πόσα επαγγέλματα, όμως, δεν συμβαίνει αυτό; Όταν έχεις ένα όνειρο όλα φαντάζουν πιο ήπια. H δουλειά μου χρειάζεται καλή προετοιμασία, επιμονή, πολλές ώρες δουλειά και αγάπη σε αυτό που κάνεις». Κάνει μια παύση και συνεχίζει: «Όταν με ρωτούν οι σημερινοί νέοι τι πρέπει να κάνουν στη ζωή τους, τους δίνω μια συμβουλή: αποφασίστε νωρίς τι θέλετε να κάνετε. Οσο πιο νωρίς βρείτε τι σας γεμίζει τόσο πιο γρήγορα θα γίνετε ευτυχισμένοι. Αυτό ισχύει είτε θέλετε να γίνετε ηθοποιοί, είτε τενίστες, είτε σταρ του ποδοσφαίρου».

Τον ρωτώ αν παρακολούθησε τη φετινή τελετή απονομής των Οσκαρ και ποια είναι η άποψή του για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. Εκείνος μου εξηγεί ότι λόγω γυρισμάτων δεν είχε παρακολουθήσει την τελετή live. Eίδε όμως το περιστατικό που έκανε τον γύρο του κόσμου και συζητήθηκε όσο τίποτε άλλο στη φετινή γιορτή του κινηματογράφου.

«Εντυπωσιάστηκα. Ο Κρις, που είναι φίλος μου, αντέδρασε πολύ καλά! Ξαφνιάστηκε αλλά ως επαγγελματίας στάθηκε στο ύψος της περίστασης φέρνοντας την αποστολή του εις πέρας. Εκείνο που προείχε ήταν το show στην τελετή απονομής. Επεσε το χαστούκι και χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία του Κρις, το show συνεχίστηκε. Την ώρα που πολλοί θεατές αισθάνθηκαν οργή για τη βίαιη κίνηση, ο Κρις ήταν απίθανος, καθώς δεν άφησε να φανούν τα συναισθήματά του. Αυτό είναι το Xόλιγουντ». Η συζήτηση πηγαίνει στην πανδημία και τα lockdown που, σύμφωνα με τον Εκχαρτ, δεν έφεραν ριζικές αλλαγές στη ζωή του: «To γεγονός ότι ζω σε μια περιοχή απομονωμένος διευκόλυνε την κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα επαγγελματικά μου δεν πήγαν πίσω. Είχα στα σκαριά έξι ταινίες, κάποιες από τις οποίες αναβλήθηκαν και κάποιες δεν θα γίνουν ποτέ».
GettyImages-97862937
Με τους Ολίβια Μαν, Τζέρεμι Ρένερ, Μαρία Μενούνος και Μόλι Σιμς σε κοσμικό event (2010)
Του ζητώ να ανατρέξει σε μια ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια. Σκέφτεται για λίγο και μετά μου απαντάει: «Στο πρώτο έργο που έπαιξα ερωτεύτηκα ένα κορίτσι. Ηταν το πρώτο κορίτσι της ζωής μου και ήταν πανέμορφη. Αγάπησα το θέατρο μέσα από εκείνη και ήταν υπέροχο». Στα επόμενα χρόνια βέβαια είχε την τύχη να παίξει δίπλα σε διάσημες ηθοποιούς, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, η Νικόλ Κίντμαν, η Τζένιφερ Ανιστον, η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Κάθριν Ζέτα Τζούουνς.

Του ζητάω να μου μιλήσει για τις παρτενέρ του και εκείνος έχει μόνο καλά πράγματα να μου πει: «Πρώτα απ’ όλα είναι εξαιρετικές ηθοποιοί. Είναι υπέροχες προσωπικότητες, ολοκληρωμένοι άνθρωποι που μοιράζονται την επιτυχία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. Πέρασα όμορφες στιγμές δουλεύοντας μαζί τους. Με καθεμία ήταν και μια διαφορετική εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω, πάντως, τη συνεργασία μου με την Τζένιφερ Ανιστον, αλλά και με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς χάρη στην οποία έμαθα να μαγειρεύω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ