Χατζηδάκης: Να ανταμειφθεί η Ελλάδα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ

Χατζηδάκης: Να ανταμειφθεί η Ελλάδα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ

Μήνυμα για μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ έστειλε ο υπουργός στη διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες σημειώνοντας ότι η χώρα μας προχωράει στην απολιγνιτοποίηση πριν τον ευρωπαϊκό στόχο

xatzidakis-tha-parousiasoume-poluparagontiko-sxedio-gia-ti-dei_2_w_l
Η Ελλάδα θα επιτύχει την πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2028 (σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα από τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης) και η προσήλωσή της στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να ανταμειφθεί με εύλογο ύψος κεφαλαίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στους Ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και στην Κομισιόν κατά τη χθεσινή Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες.

Η παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για την συνεισφορά της ΕΕ στην χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης στην ΕΕ έγινε σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης του business plan της ΔΕΗ, που επισφράγισε ότι έως το 2023 θα σβήσουν όλες οι εν λειτουργία λιγνιτικές μονάδες και έως το 2028 θα λειτουργεί μόνο η υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V. O Έλληνας Υπουργός δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που αποτυπώνεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕK) που εγκρίθηκε χθες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Σημειώνεται ότι η απολιγνιτοποίηση θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για φέτος, που θα λάβει χώρα στις 23 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης