Έρευνα: Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν υφασμάτινες τσάντες στα ψώνια για να μην δείχνουν γκέι

Έρευνα: Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν υφασμάτινες τσάντες στα ψώνια για να μην δείχνουν γκέι

Οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν τις οικολογικές ενέργειες σε «θηλυκές» και «αρσενικές», έδειξε η έρευνα

man-shopping-bag
Οι άνδρες αρνούνται να κρατήσουν μια υφασμάτινη επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα για τα ψώνια τους, καθώς φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα τους χαρακτηρίσει ως ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Πενιλβάνια, στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι το να κρατάει κάποιος μια ανακυκλώσιμη τσάντα στην επίσκεψή του στο μπακάλικο, δεν είναι καθόλου «αντρικό», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sex Roles.

«Οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν ορισμένες συμπεριφορές επειδή διαχειρίζονται τη φαινομενική αντίληψη που προβλέπουν ότι οι άλλοι θα έχουν από αυτούς», δήλωσε η Τζάνετ Σουίμ, καθηγήτρια Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που συμμετείχε στη μελέτη. «Μπορεί να υπάρχουν λεπτές συνέπειες που σχετίζονται με το φύλο όταν ασχολούμαστε με διάφορες φιλικές στο περιβάλλον συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 960 άνδρες και γυναίκες να διαβάσουν και να αξιολογήσουν συγκεκριμένα καθήκοντα φιλικά προς το περιβάλλον - συμπεριλαμβανομένων της ανακύκλωσης και του χαρακτηρισμού των σακιδίων - ως «αρσενικά» ή «θηλυκά».

Βρήκαν ότι οι άνθρωποι γενικά αξιολόγησαν τις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος ως θηλυκές και ήταν πιο πιθανό να αμφισβητήσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα όταν έκανε κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι πιθανότατα θα αμφισβητούσαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό μιας γυναίκας αν ασχολούνταν με «ανδρικές» συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως «κατατάχθηκαν» τα παράθυρα στεγανοποίησης.

«Αν το να θεωρείται ετεροφυλόφιλος είναι σημαντικό για ένα άτομο, αυτό το άτομο μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε αυτό, αντί σε μια οικολογική συμπεριφορά», δήλωσε η Σουίμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης