Έρευνα: Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν υφασμάτινες τσάντες στα ψώνια για να μην δείχνουν γκέι

man-shopping-bag

Οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν τις οικολογικές ενέργειες σε «θηλυκές» και «αρσενικές», έδειξε η έρευνα

Οι άνδρες αρνούνται να κρατήσουν μια υφασμάτινη επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα για τα ψώνια τους, καθώς φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα τους χαρακτηρίσει ως ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Πενιλβάνια, στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι το να κρατάει κάποιος μια ανακυκλώσιμη τσάντα στην επίσκεψή του στο μπακάλικο, δεν είναι καθόλου «αντρικό», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sex Roles.

«Οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν ορισμένες συμπεριφορές επειδή διαχειρίζονται τη φαινομενική αντίληψη που προβλέπουν ότι οι άλλοι θα έχουν από αυτούς», δήλωσε η Τζάνετ Σουίμ, καθηγήτρια Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που συμμετείχε στη μελέτη. «Μπορεί να υπάρχουν λεπτές συνέπειες που σχετίζονται με το φύλο όταν ασχολούμαστε με διάφορες φιλικές στο περιβάλλον συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 960 άνδρες και γυναίκες να διαβάσουν και να αξιολογήσουν συγκεκριμένα καθήκοντα φιλικά προς το περιβάλλον - συμπεριλαμβανομένων της ανακύκλωσης και του χαρακτηρισμού των σακιδίων - ως «αρσενικά» ή «θηλυκά».

Βρήκαν ότι οι άνθρωποι γενικά αξιολόγησαν τις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος ως θηλυκές και ήταν πιο πιθανό να αμφισβητήσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα όταν έκανε κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι πιθανότατα θα αμφισβητούσαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό μιας γυναίκας αν ασχολούνταν με «ανδρικές» συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως «κατατάχθηκαν» τα παράθυρα στεγανοποίησης.

«Αν το να θεωρείται ετεροφυλόφιλος είναι σημαντικό για ένα άτομο, αυτό το άτομο μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε αυτό, αντί σε μια οικολογική συμπεριφορά», δήλωσε η Σουίμ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Παλαιολόγος

Φοράω ροζ πουκάμισα στην δουλειά, κουβαλάω υφασμάτινες τσάντες στα ψώνια και κατουράω καθιστός. Οποια γυναίκα με αμφισβητήσει χρειάζομαι απλά 7 λεπτά μαζί της για να της αλλάξω γνώμη. Οποιος ανδρας με αμφισβητήσει απλά δεν με νοιάζει.

ΜΗΝΥΣΗ!!!

Κάντε μήνυση σοτύς ομοφοβικούς!!!! Ισόβια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης