Συγκλονιστική φωτογραφία: Ορειβάτες στην ουρά για την κορυφή του Έβερεστ ενώ κινδυνεύει η ζωή τους

Συγκλονιστική φωτογραφία: Ορειβάτες στην ουρά για την κορυφή του Έβερεστ ενώ κινδυνεύει η ζωή τους

Τουλάχιστον τρεις ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πολύωρης αναμονής στην αποκαλούμενη «Ζώνη του Θανάτου»

everest-mou
Τη μετατροπή του Έβερεστ σε... τουριστικό θέρετρο επιβεβαιώνει με τον πιο συγκλονιστικο τρόπο η φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που δείχνει ορειβάτες να κάνουν ουρά προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή του υψηλότερου βουνού του κόσμου μολονότι η αναμονή μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον τρεις ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους αφού περίμεναν ώρες στην ουρά.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη όταν υπήρξε βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

everest-mou


Τα θύματα, κατά τις ίδιες πηγές, ήταν ένας Αμερικανός, ένας Ινδός και μια Ινδή. Και οι τρεις, σύμφωνα με αρκετές πηγές, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καθόδου από την κορυφή.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός ορειβάτης ήταν 54 ετών με καταγωγή από τη Γιούτα και το όνομά του ήταν Ντόναλντ Λιν Κας. Σύμφωνα με τον διοργανωτή της ανάβασης στην οποία συμμετείχε, ο 54χρονος κατέρρευσε την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες.

Το σημείο στο οποίο σχηματίζονται οι ουρές βρίσκεται σε υψόμετρο 8.000 μέτρων και είναι γνωστό ως «Η Ζώνη του Θανάτου».

Η γυναίκα από την Ινδία που έχασε τη ζωή της ήταν και αυτή 54 ετών και σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας που οργάνωσε την εξόρμησή της πέθανε από την εξάντληση της παραμονής για ώρες μαζί με τον σύζυγό της στη Ζώνη του Θανάτου προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kathmandu Post οι αρχές είχαν προειδοποίησει ότι θα υπάρξουν τέτοιες ουρές με τη βελτίωση του καιρού και μετά από μια μακρά περίοδο κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης