Σπάνιοι «παχουλοί» παπαγάλοι, στο χείλος της εξαφάνισης, έσπασαν φέτος κάθε ρεκόρ ζευγαρώματος

kakapo-ekso

Του... έδωσαν και κατάλαβε φέτος οι κακάπο,  λόγω της άφθονης τροφής

Του... έδωσαν και κατάλαβε φέτος οι παπαγάλοι κακάπο, το σπάνιο είδος πτηνών που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, αφού σήμερα απαντώνται στον κόσμο μόλις 147 ενήλικοι εκπρόσωποί του.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για το μέλλον των αγαπημένων πουλιών των Νεοζηλανδών, αφού οι χαριτωμένοι κακάπο έσπασαν φέτος κάθε ρεκόρ ζευγαρώματος.

Οι κακάπο είναι νυκτόβιοι παπαγάλοι, που δεν μπορούν να πετάξουν και χαρακτηρίζονται από το μεγάλο σωματικό τους βάρος. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια, τα συγκεκριμένα πτηνά ζούσαν σε αφθονία στη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο το παράνομο κυνήγι και η απώλεια του φυσικού τους ενδιαιτήματος λόγω της υλοτομίας αποδεκάτισαν τον πληθυσμό τους.

Οι Νεοζηλανδοί λατρεύουν αυτά τα παράξενα πουλιά με την χαρισματική φύση και την όψη που θυμίζει κουκουβάγια. Επειδή ο πληθυσμός τους είναι τόσο μικρός, κάθε κακάπο έχει όνομα, όπως «Ρουθ», «Χόκι» και «Ζέφυρος» και το ζευγάρωμά τους επιτηρείται στενά απο τους ερευνητές, ώστε οι αριθμοί τους να μεγαλώσουν το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή τη χρονιά, 76 νεοσσοί κακάπο «βγήκαν» από το αβγό και περίπου 60 από αυτούς έχουν όλες τις προδιαγραφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να φτάσουν στην ενηλικίωση. Η αυξημένη δραστηριότητα στο ζευγάρωμα αποδίδεται στους επιστήμονες στην αφθονία τροφής, και κυρίως των φρούτων από τα δέντρα ρίμου, που οι κακάπο τα λατρεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο ρεκόρ ζευγαρώματος στο συγκεκριμένο είδος είχε σημειωθεί το 2016, με 37 νεοσσούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής

asopdd

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 στις Πηγές Άρτας και από τότε, κάθε χρόνο, υλοποιούνται ημερίδες και φεστιβάλ -Φέτος, η ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα του Αχελώου στην Ιστορία του τόπου» αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και το πώς αυτό επέδρασε στην εξέλιξη της Ιστορίας