Η Τανζανία βάζει τέλος στην πλαστική σακούλα

plastika_0

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από μη βιοδιασπώμενα απόβλητα

Η Τανζανία σχεδιάζει να καταργήσει την παραγωγή, εισαγωγή, πώληση και χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από μη βιοδιασπώμενα απόβλητα.

Η χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής είναι η τελευταία στη σειρά χώρα που λαμβάνει επίσημη δέσμευση για την εξάλειψη των μη βιοδιασπώμενων πλαστικών μιας χρήσης, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Από τους εννέα τόνους πλαστικού που έχουν παραχθεί, μόνο το 9% έχει ανακυκλωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η Τανζανία θα συνταχθεί με περισσότερες από 60 χώρες που έχουν απαγορεύσει, μερικώς απαγορεύσει ή επιβάλει περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γαλλίας, της Κένυας, της Ρουάντας και της Ιταλίας.

Τον Αύγουστο 2017, η γειτονική της Τανζανίας Κένυα επέβαλε μια από τις αυστηρότερες παγκοσμίως απαγόρευση στη χρήση πλαστικής σακούλας που προβλέπει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ή πρόστιμο 40.000 δολαρίων ακόμη και για τη χρήση μόνο μιας.

«Ο κανονισμός είναι έτοιμος προς δημοσίευση...είναι πιθανό ότι η 1η Ιουλίου θα σηματοδοτήσει το τέλος στη χρήση των πλαστικών στη χώρα», δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζένουαρι Μακάμπα.

Ο ίδιος είπε ότι αργότερα μέσα στον μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Οσο και η Τανζανια

ειναι μπροστα απο μας , στην Ελλαδα βλεπεις ναυλον σακουλες , παντου , στα ΤΡΟΦΙΜΑ .... , στους δρομους , στα χωραφια .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7