Δραματική η κατάσταση στο Αιγαίο: Σε έξαρση οι θάνατοι θαλάσσιων χελωνών

Δραματική η κατάσταση στο Αιγαίο: Σε έξαρση οι θάνατοι θαλάσσιων χελωνών

Πολυάριθμες οι αναφορές εκβρασμών νεκρών χελώνων - Ο πραγματικός συνολικός αριθμός είναι άγνωστος, δεδομένου ότι σε μία χώρα όπου η ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 18.000 χλμ

aalox_09
Το Αιγαίο εκπέμπει SOS, καθώς οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, έρχονται αντιμέτωποι, καθημερινά με το τραγικό γεγονός των πολύαριθμων εκβρασμών νεκρών θαλάσσιων χελώνων. 

Από τις αρχές του 2018, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, οι ερευνητές εντόπισαν 18 περιστατικά εκβρασμών θαλάσσιων χελωνών, από τις οποίες οι 16 εντοπίστηκαν νεκρές, ενώ μόνο δύο ήταν ζωντανές αλλά σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση.

Τα περιστατικά αυτά καταγράφηκαν στις ακτές του αν. Αιγαίου σε ακτίνα μόλις 10 ναυτικών μιλίων, μία θαλάσσια περιοχή την οποία παρακολουθούν καθημερινά οι ερευνητές του Ινστιτούτου.

Πολυάριθμες άλλες αναφορές εκβρασμών έγιναν σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός των νεκρών χελωνών είναι άγνωστος, δεδομένου ότι σε μία χώρα όπου η ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 18.000 χλμ., η πλειονότητα των εκβρασμών γίνεται σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες ακτές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εκβρασμοί να μη γίνονται ποτέ αντιληπτοί, ιδίως εκτός της τουριστικής περιόδου.

Έξαρση Θανάτων Θαλάσσιας Χελώνας στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης