Χελώνα αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων

xel_01

 H χελώνα αυτή συγκαταλέγεται στη λίστα με τα είδη προς εξαφάνιση

Φανταστείτε μία χελώνα με πράσινα μαλλιά...

Κι όμως, δεν της τα «φύτεψαν» για να λάβει μέρος σε καρναβάλι. Απλά έτσι γεννήθηκε. Και δεν φθάνει μόνο αυτό. Η χελώνα αυτή που εντοπίστηκε σε ποταμό στην Αυστραλία αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων.

Μοιάζει με μοικάνα, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, πλέον η χελώνα αυτή συγκαταλέγεται στη λίστα με τα είδη προς εξαφάνιση.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, πρόκειται για μία χελώνα που βρέθηκε στο ποταμό Mary, στην Κουινσλάνδη της Αυστραλίας, η οποία έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να αναπνέει μέσω αδένων στο οπίσθιο άνοιγμα για αναπαραγωγή.

Αυτή η βιολογική λειτουργία επιτρέπει στη χελώνα να μπορεί να παραμένει στο νερό έως κι τρεις ημέρες.

Για το λόγο αυτό στις χελώνες αυτές φυτρώνει στο κεφάλι τους μία πράσινη «περούκα» από φύκια. Τα φύκια αυτά αναπτύσσονται στο κεφάλι τους επειδή παραμένουν για μεγάλο χρόνο κάτω από το νερό, όπως εξηγεί ο Ρίκι Γκαμπς, βιολόγος της Ζωολογικής Εταιρείας στο Λονδίνο (ZSL).

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Θανάσης

.....και πέρδεται από την μασχάλη.

Ρε ο Τράμπ!

Ολόιδιος ο Τράμπ είναι, μόνο με πράσινο μαλλί αντί για πορτοκαλί!

ΤΥΠΙΚΗ ΦΑΤΣΑ

αριστερού προοδευτικού LGBT

...

Λογικό ρίχνει ένα στα γρήγορα γιατί αλλιώς...τέζα....

Από κει μιλάει κι ολας

Ο Πολακης σε πισίνα

Τη φύση Σου κοταζω

απορώ θαυμάζω τη σοφια Σου την τρανή .Εισαι Θεός μεγαλος,δεν υπάρχει άλλος,έτσι να μεγαλουργεί .Τα έργα Σου τα θαυμαστα μου μιλούν γι'αυτη,τη χάρη π'αγαθόπιει με δύναμη.Οι αυγες χαράζουν,τ'αστρα ανταυγαζουν κι όλα ψάλλουν με μια φωνή.Δοξα,αλληλούια,δόξα,αλληλούια.Αμην.

Δαρβίνος

Εντάξει με συγκινείς, αλλά νομίζω τα παραλές...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

plastira_limni

Στόχος είναι η ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο, τη Διαχείριση Νερού, το Νερό ως μοχλός Ανάπτυξης, η Περιβαλλοντική Προστασία και τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

sifnos_energeia

Στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 2. 200 κατοικημένα νησιά. Παρά την πληθώρα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πολλά από αυτά εξαρτώνται από δαπανηρές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων για τον εφοδιασμό τους