Επιστήμονες βρήκαν άγνωστη φυλή που αποίκισε την Αλάσκα 10.000 χρόνια νωρίτερα απ' ότι πίστευαν

Επιστήμονες βρήκαν άγνωστη φυλή που αποίκισε την Αλάσκα 10.000 χρόνια νωρίτερα απ' ότι πίστευαν

Τα λείψανα ενός προϊστορικού μωρού, που βρέθηκε στο Upward Sun River camp, χρονολογήθηκαν γύρω στο 25.000 π.Χ., πολύ νωρίτερα από την περίοδο που πίστευαν ότι κατοικήθηκε η Αλάσκα

Οι επιστήμονες που ερευνούν το DNA ενός προϊστορικού βρέφους, που βρέθηκε στο Upward Sun River camp, έχουν βρει ότι ανήκει στους παλαιότερους αποικιστές της Αμερικής που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ. 

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η Αλάσκα ήταν πιθανώς κατοικημένη πριν από 25.000 χρόνια, 10.000 χρόνια νωρίτερα από την εποχή άφιξης που πίστευαν πολλοί αρχαιολόγοι.

Από την γενετική ανάλυση προέκυψε πως τα λείψανά της είναι τα αρχαιότερα που έχουν εντοπιστεί στην Αλάσκα. "Αντιπροσωπεύει την παλαιότερη γενεαλογία των εγγενών Αμερικανών που μέχρι τώρα ανακαλύφθηκε", δήλωσε ο καθηγητής Eske Willerslev, εξελικτικός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος συνυπέγραψε τη μελέτη που τεκμηριώνει τα ευρήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βρέφος ήταν μέλος ενός άγνωστου μέχρι σήμερα αρχαίου λαού.

«Είναι γεγονός ότι αυτός ο πληθυσμός είναι παλαιότερος από όλους τις άλλες ομάδες γνωστών ιθαγενών Αμερικανών, κάτι που τον καθιστά πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο η Αμερική κατοικήθηκε για πρώτη φορά», δήλωσε.

Οι πρώτοι Αμερικανοί είναι απόγονοι Ασιατών που έφτασαν στο Νέο Κόσμο διασχίζοντας το Βερίγγειο Πορθμό. Βάσει των νέων στοιχείων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες από την Ασία πέρασαν χιλιάδες χρόνια σε απομόνωση στην Ασία, πριν μετοικήσουν στην αμερικανική ήπειρο.

Εκεί, οι αρχαίοι Βερίγγειοι, αφού πέρασαν στην Αμερική, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη έμεινε στην Αλάσκα και η δεύτερη πήγε νότια, προς τις περιοχές των ιθαγενών. Εκεί υπήρξε εκ νέου διαχωρισμός. Η μία ομάδα έμεινε στα νότια, ενώ η δεύτερη κινήθηκε πάλι βόρεια, πιέζοντας τους αρχαίους Βερίγγειους ξανά προς τα πίσω.

Ομοιότητες μπορούν να ανιχνευθούν, όμως οι τωρινοί κάτοικοι της Αλάσκας είναι άγνωστο ακόμα, αν έχουν ομοιότητες με τους αρχαίους Βερίγγειους, όμως οι επιστήμονες τους κατατάσσουν πιο κοντά στην τρίτη ομάδα, που επέστρεψε ξανά στο βορρά, από τις περιοχές των ιθαγενών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Λιακοπουλος

Ελληνες ηταν τα γραφω στο βιβλιο μου παρτε το τωρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7