Βίντεο: Ο Sudan είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του πλανήτη

Βίντεο: Ο Sudan είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του πλανήτη

Ο 43χρονος βόρειος λευκός ρινόκερος λογίζεται ο τελευταίος του υποείδους αυτού, καθώς όσοι ζούσαν ελεύθεροι έχουν σκοτωθεί από λαθροθήρες

Τον λένε Sudan και ψάχνει κάποιον του είδους του για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του και να σώσει το γένος των λευκών ρινόκερων, αν και μάλλον μάταια.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν δύο λευκές βόρειες ρινοκερίνες ζωντανές, ο Sudan δεν κατάφερε να ζευγαρώσει μαζί τους, κι έτσι πλέον περιμένει να εξαφανιστεί το είδος του μαζί του.

Ο 43χρονος βόρειος λευκός ρινόκερος λογίζεται ο τελευταίος του υποείδους αυτού, καθώς όσοι ζούσαν ελεύθεροι έχουν σκοτωθεί από λαθροθήρες. Ήταν ένας βιολόγος της Βοστόνης, ο Daniel Schneider, αυτός που ανέβασε μια εικόνα του στο Twitter και είδε τον κόσμο να τρελαίνεται με 40.000 retweets και πάνω από 1.000 σχόλια.

«Θέλετε να δείτε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος Βόρειος Λευκός Ρινόκερος. Ο τελευταίος. Ποτέ άλλοτε».

Ένα καταφύγιο ζώων κατέψυξε πάντως το σπέρμα του τελευταίου αυτού λευκού ρινόκερου, καθώς δεν του απομένουν πολλά χρόνια ζωής ακόμα, και θα αποπειραθεί κάποια στιγμή να αναπαράγει τεχνητά το είδος, μόλις μαζέψει τουλάχιστον τα 9 εκατ. δολάρια που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

. . .. .

μαλλον τα κοριτσια θα ειναι σε φαση "ο τελευταιος ρινοκερος στον πλανητη να ησουν, δε θα πηγαινα μαζι σου". . .. .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4_baobab-tree_mini

Τα πανύψηλα μπαομπάμπ, ηλικίας 1.100-2.500 ετών, με τους ογκώδεις κορμούς και τα κλαδιά που θυμίζουν ρίζες, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στην άνυδρη αφρικανική σαβάνα - Όμως, τα τελευταία 12 χρόνια, τα εννιά από τα 13 παλαιότερα μπαομπάμπ πέθαναν

6