Η πρώτη επαφή επιστημόνων με την «γάτα της ερήμου» μετά από τέσσερα χρόνια

Η πρώτη επαφή επιστημόνων με την «γάτα της ερήμου» μετά από τέσσερα χρόνια

Οι ερευνητές πέρασαν μια ολόκληρη ώρα μαζί με τα μικρά, πριν εντοπίσουν ένα ενήλικο θηλυκό, προφανώς η μητέρα τους, η οποία επέστρεφε στη φωλιά από το κυνήγι

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ερευνών χρειάστηκαν ειδικοί βιολόγοι στην μαροκινή Σαχάρα για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να απαθανατίσουν τρία μικρά «γατάκια της ερήμου». Τα ηλικίας 6- 8 εβδομάδων γατάκια του είδους «Felis margarita» ή αλλιώς «γάτα της ερήμου» είναι τα πρώτα που καταγράφονται στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί. Ζει σε ερήμους της Αφρικής, της Αραβικής χερσονήσου και της Ασίας, ενώ ο εντοπισμός του καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος καθώς δεν αφήνουν ποτέ πίσω του απομεινάρια από τα θηράματά τους, ενώ κινούνται και κυνηγούν πάντα στο σκοτάδι. 

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε η περιβαλλοντική οργάνωση «Panthera», ένα από τα γατάκια πλησιάζει τους φωτογράφους πριν επιστρέψει στην ασφάλεια του καταφυγίου του. Οι ερευνητές πέρασαν μια ολόκληρη ώρα μαζί με τα μικρά, πριν εντοπίσουν ένα ενήλικο θηλυκό, προφανώς η μητέρα τους, η οποία επέστρεφε στη φωλιά από το κυνήγι.  Sand Cat Kittens Spotted in the Wild for First Time from Panthera Cats on Vimeo.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

καραμελιτσες

Τι κουκλια είναι αυτά καλέ;Θέλω ενα.!

xaxa

οι γατες με το απορημένο βλέμμα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

helomana-mesogeios-ab

Πανταχού παρόντα, ακόμα και σε βάθη χιλιάδων μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα πλαστικά – Έρευνα της WWF φέρνει στο φως νέα, ανησυχητικά στοιχεία για την έκταση της «πλαστικής ρύπανσης»