Εκπληκτικό: Η ύλη που δημιούργησε το ηλιακό σύστημα προήλθε από αλλού

Εκπληκτικό: Η ύλη που δημιούργησε το ηλιακό σύστημα προήλθε από αλλού

«Είναι πιθανό μεγάλο μέρος της ύλης στο γαλαξία μας βρισκόταν σε άλλους γαλαξίες προτού εξωθηθεί από έναν ισχυρό άνεμο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ντάνιελ Ανγκλές- Αλκάζαρ του πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ

Οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί από ύλη που ταξίδεψε δισεκατομμύρια μίλια από άλλους γαλαξίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χτες στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

«Έως και τα μισά από τα άτομα που μας περιβάλλουν - στο ηλιακό σύστημα, στη Γη και μέσα σε κάθε έναν από εμάς - δεν προέρχονται από τον δικό μας γαλαξία, αλλά από άλλους που είναι έως και ένα εκατομμύρια έτη φωτός μακριά», δήλωσε ο Κλοντ-Αντρέ Φοσέρ-Γκιγκέρ του Weinberg College of Arts and Sciences που συμμετείχε στη σύνταξη της έρευνας.

Μέσω τρισδιάστατων προσομοιώσεων οι ερευνητές έδειξαν ότι οι σουπερνόβα, τα αστέρια που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, όταν εκρήγνυνται εκλύουν μεγάλες ποσότητες αερίων, ένα φαινόμενο που είναι ικανό να ωθήσει άτομα από τον έναν γαλαξία στον άλλο.

«Είναι πιθανό μεγάλο μέρος της ύλης στο γαλαξία μας βρισκόταν σε άλλους γαλαξίες προτού εξωθηθεί από έναν ισχυρό άνεμο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ντάνιελ Ανγκλές- Αλκάζαρ του πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ.

«Με δεδομένο το πόση πολλή ύλη από την οποία έχουμε σχηματιστεί ενδέχεται να προέρχεται από άλλους γαλαξίες, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ταξιδιώτες του διαστήματος ή διαγαλακτικούς μετανάστες», πρόσθεσε.

Η μαζική αυτή μεταφορά ατόμων με τη βοήθεια των γαλακτικών ανέμων, που διήρκησε πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, ενδέχεται να είναι η πηγή του 50% της ύλης των μεγάλων γαλαξιών, σύμφωνα με την έρευνα.

«Η έρευνα αυτή αλλάζει την κατανόησή μας για τη δημιουργία των γαλαξιών μετά το Big Bang», τόνισε ο Φοσέρ-Γκιγκέρ, ο οποίος εκτιμά ότι «η καταγωγή μας είναι πολύ λιγότερο τοπικά περιορισμένη από όσο πιστεύαμε μέχρι πρότινος».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Ό,τι να 'ναι...

Ναι, έτσι. Για να βρείτε άλλη μια αφορμή για ρατσιστικές διακρίσεις. Λες και ένα άτομο υδρογόνου από άλλο γαλαξία, μπορεί να διαφέρει σε κάτι από αντίστοιχο του δικού μας.

Ο συνδιασμός έκανε τις διαφορές

Οι διαφορετικές ποσότητες που τα χήμικα στοιχεία για την δημιουργία της ζωής υπάρχουν σε διαφορετικούς πλανήτες μπορεί να καθορίζουν και τους συνδιασμούς για τις γενετικές διαφορετικότητες μας και όσοι μπορούν να το δουν αυτό ρατσιστικά τόσο χαμηλού επιπέδου είναι. Τι είναι ο ρατσισμός? Γιατί θεωρούσαν κατώτερη την μαύρη φιλή ενω σωματοτυπικά και μυικά είναι ανώτερη απο την λευκή? Ρατσισμός η κομπλεξισμός και ανωριμότητα ως προς την διαφορετικότητα? Μήπως αρρωστημένη κακία και ζήλια?

Φυλετικές διαφορές

Μόνο που υπάρχουν τόσες διαφορετικές φυλές του ανθρώπινου είδους σημαίνει πολλά! Δεν ευθύνεται το περιβάλλον για τις διαφορετικότητες των φυλών, διότι εαν ευθυνόταν το περιβάλλον και το κλίμα, τότε οσοι ζουν για πολλές γενιές στην Αμερική θα είχαν μετατραπεί στην ερυθρόδερμη ινδιάνικη φυλή που βρήκε εκεί ο Κολόμβος οταν ανακάλυψε την Αμερική! Και εαν μετακομίζαμε στην Ασία τα τρισσέγγονα μας θα γινόντουσαν τα μάτια τους σχιστά, δίχως να διασταυρωθούμε με την ασιατική φυλή και μόνο απο το περιβάλλον??? Διαφέρουμε διότι προερχόμαστε απο διαφορετικά μέρη του σύμπαντος και εαν έχετε την απορία για το πως μπορεί να μοιάζουν οι εξωγηίνοι, πολύ απλά παρατηρήστε κάποιον απο κάποια διαφορετική φυλή απο την δική σας! Ισως και οι γλώσσες και οι γραφές να διαφέρουν γιατί ήρθαν και αυτές απο διαφορετικά μέρη!

Interstellar

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ οτι οι λόγοι που μπορεί να διαφέρουμε με τις άλλες φυλές μπορεί να είναι διαστημικοί? Ισως για αυτό πολλές φυλές στην αρχαιότητα, σκάλιζαν η ζωγράφιζαν στα σπήλαια τους παράξενα σχέδια μεταφορικών μέσων και πλάσματα ντυμένα με περίεργες στολές και αυτό γιατί μπορεί αυτοί που φαίνονται στις ζωγραφιές τους να ήταν αυτοί που τους βοήθησαν και τους μετέφεραν εδω, έπειτα απο κάποια καταστροφή που μπορεί να συνέβει στους πλανήτες τους και οι επιζώντες να εντυπωσιάστηκαν τόσο απο την τεχνολογική πρόοδο που είχαν οι διασώστες τους και τους ζωγράφιζαν στα σπήλαια τους η τους έκαναν αγάλματα και τους θεοποιούσαν! Μυθολογία η εξωτική τεχνολογία? Αρχαίοι Θεοί η αρχαίοι απο παλαιότερους προηγμένους πολιτισμούς με τεχνολογίες που παρερμηνεύθηκαν ως Θεικές?

We Are Star Dust

Είμαστε αστερόσκονη! Youtube video: ( infinite zoom: the inner universe )

Fu

Καλά έχουμε ξεφυγει εντελώς... Οτι να ναι ο κάθε αμερικανος... Οτι να ναι το κάθε site...

άκου και το άλλο

Άκου και το άλλο καταπληκτικό. Η Γη δεν είναι το κέντρο του ηλιακού συστήματος. Μα όλο "καταπληκτικές", "συγκλονιστικές", "σοκ" και άλλες τέτοιες πρωτόγνωρες αποκαλύψεις διαβάζω εδώ μέσα. Τις λέξεις τις έχουμε ξεφτιλίσει.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ανατριχιαστικό : ακριβώς αυτό διατύπωσε πρώτος ο Δημόκριτος 2.500 χρόνια πριν... Το είδαμε στο εκπληκτικό "animated φιλοσοφοι" . Κυριακή στην ΕΤ3 (19.30) . Έλληνας (και πολιτισμένος) δεν γίνεσαι με την αθλητική στο χέρι και τα μεσημεριανάδικα στην TV.

Μανώλης..

Για αυτό με πονάει μόνο το αριστερό μου ποδάρι το πρωί. Είναι από άλλο γαλαξία.

A

Για όσους κολλάνε με τη λέξη "μετανάστες", παραθέτω απόσπασμα από αγγλικό άρθρο με το ίδιο ακριβώς θέμα "...Lead researcher Dr Daniel Angles-Alcazar, from Northwestern University in the US, said: Given how much of the matter out of which we formed may have come from other galaxies, we could consider ourselves space travellers or extra-galactic immigrants...". Είναι μια καρμπόν μετάφραση ξένου άρθρου και δεν έχει σχέση με το μεταναστευτικό. Και λέγοντας καρμπόν, εννοούμε ΚΑΡΜΠΟΝ, αφού το galactic έχει μεταφραστεί ως γαλακτικό (το βάζεις και στον καφέ σου) και όχι ως γαλαξιακό. Μην πολιτικοποιείτε τα πάντα και κάντε μια μικρή έρευνα πριν γράψετε ή σχηματίσετε άποψη.

asdasdadasda

Συγχαρητήρια "έως και ένα εκατομμύρια έτη φωτός μακριά" #NOT. ορθογραφία παιδιά, συντακτικό και τα λοιπά

Ο σωστος ορος

θα ηταν μπ@st@rδοι και αυτοι ειναι οι κομμουνιστες, αριστεροι που προσπαθουν να καταστρεψουν μεσω των μεταναστων την Ευρωπη Αμερικοι. Γραψτε οτι δεν υπηρχαν και συνορα στο ηλιακο μας συστημα και μπηκαν χωρις προβλημα!! Ε οταν χρησιμοποιητε πολιτικους ορους σε ενα επιστημονικο αρθρο, το καταστρεφετε και αντιστοιχα σχολια θα ακουτε.

Jps

Αυτό είναι συγλονιστικο. Δηλαδή η μάνα μου δεν είναι από το ίδιο χωριό με τον πατέρα μου αλλά από το διπλανό... Ευτυχώς που το διάβασα πρωί γιατί θα έχανα τον ύπνο μου... Δώστε κι άλλα κονδύλια αυτοί κάνουν δουλειά όχι αστεία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

monn_main

Το συμπέρασμα της μελέτης αλλάζει τα δεδομένα στη μελέτη του ηλιακού μας συστήματος - Η ασυμμετρία της Σελήνης, οι διαφορετικές όψεις και οι προσομοιώσεις που πιθανόν να λύνουν το μυστήριο

1
psi123

Το ψήσιμο κρέατος δημιουργεί στην Αθήνα σχεδόν τόσα οργανικά αερολύματα όσα και τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης - Μάλιστα οι ρύποι τριπλασιάζονται τις Τσικνοπέμπτες

40