Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!

Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!

Ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού υπάρχουν πιθανότητες να περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 11.000 μιλίων

Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!
Πριν από δύο χρόνια ο αστεροειδής 2013 ΤΧ68 πέρασε σε απόσταση 1,3 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, προκαλώντας ανησυχίες και έντονους φόβους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε... εκκρεμότητες με τον πλανήτη μας αφού η NASA ανακοίνωσε ότι ο 2013 ΤΧ68 θα επιστρέψει και μάλιστα σύντομα.

Κι όμως, ο αστεροειδής έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον πλανήτη μας, από τον οποίο αναμένεται να περάσει... ξυστά στις 5 Μαρτίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών.

Ωστόσο, η NASA καθησυχάζει, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης με τον αστεροειδή, η πορεία του οποίου θεωρείται ακόμη από τους επιστήμονες αβέβαιη.

Και μπορεί ο Διευθυντής του Κέντρου της NASA για αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γη να υποστήριξε πως ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει φέτος τον πλανήτη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το 2017 υπάρχει μία στις 250 εκατ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια της Γης! 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης