Μωράκι 11 μηνών μαραθωνοδρόμος για τον Αρκτούρο!

Μωράκι 11 μηνών μαραθωνοδρόμος για τον Αρκτούρο!

Στόχος είναι να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής εταιρίας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος Αρκτούρος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη...

Μωράκι 11 μηνών μαραθωνοδρόμος για τον Αρκτούρο!
Μπορεί να μην πατάει καλά καλά στα πόδια της και να κάνει τα πρώτα της βήματα στη ζωή κρατώντας το χέρι των γονιών της, αφού είναι μόλις 11 μηνών, αλλά η μικρή Λήδα Καλογεροπούλου αποφάσισε να γίνει για μία μέρα … μαραθωνοδρόμος και μάλιστα για καλό σκοπό. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής εταιρίας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος Αρκτούρος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Η κόρη μας, η Λήδα, η οποία είναι μόλις 11 μηνών, είναι ένα ξεροκέφαλο διαβολάκι. Πριν από λίγο καιρό μας ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να τρέξει στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας (και τα 42 χλμ. της διαδρομής) στις 11 Νοεμβρίου 2012!» γράφουν οι γονείς της μικρής, Γιώργος και Ίριδα, που ζουν κι εργάζονται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στην επιστολή που έστειλαν στον Αρκτούρο.

«Μπορείτε να φανταστείτε το άγχος και την απόγνωσή μας; Η μαμά της και εγώ προσπαθήσαμε να τη μεταπείσουμε- και τι δεν της είπαμε: ότι είναι πάρα πολύ μικρή για ένα τέτοιο εγχείρημα, ότι είναι φιγουρατζού και άλλα πολλά! Μάταια όμως! Είναι τόσο ξεροκέφαλη! Σε ποιον να έμοιασε άραγε;» συνεχίζουν και παραθέτουν μία φωτογραφία της μικρής Λήδας στο καροτσάκι να «τρέχει» συνοδευόμενη από τον πατέρα της, με περιβολή δρομέα. Άλλωστε, σ’ αυτόν έπεσε κι ο κλήρος για να συνοδεύσει τη μικρή στο διαφορετικό αυτό εγχείρημα.
Κλείσιμο

«Ουσιαστικά, ο πατέρας ήταν αυτός που κίνησε την όλη πρωτοβουλία. Υπήρξε και ο ίδιος ορειβάτης στην Ελλάδα, ενεργός για πολλά χρόνια, και ήξερε τη δράση του Αρκτούρου» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αρκτούρου Βάσω Πετρίδου.

«Θεωρώντας πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν πλήττονται μόνο οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και το περιβάλλον, που αν το ξεχάσουμε αυτή τη στιγμή δεν θα έχουμε μέλλον, αποφάσισε να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία… Θεωρεί πως ο μαραθώνιος είναι έκφραση της ελληνικής ψυχής και εθνικό σύμβολο και μ’ αυτό θέλει να ενισχύει το περιβάλλον που είναι το μέλλον της χώρας μας» προσθέτει.

Την αγάπη του για το περιβάλλον και την ανησυχία του για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα εξηγεί και ο ίδιος ο Γιώργος Καλογερόπουλος στην επιστολή του προς τον Αρκτούρο: «Η οικογένειά μας πιστεύει, ομόφωνα, ότι το σημαντικότερο υλικό κεφάλαιο της Ελλάδος (δηλ. το μοναδικό περιβάλλον και η φύση της) είναι ο αδιαφιλονίκητος παράγοντας- ρυθμιστής του μακραίωνου πολιτισμού μας. Η τρέχουσα κρίση δεν απειλεί μόνο τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία της Ελλάδας αλλά και την κιβωτό της ψυχής της: την ανθρώπινη διάσταση της μεσογειακής της φύσης, την πηγή και τη δύναμη του ελληνικού πολιτισμού για χιλιάδες χρόνια. Εάν μακροχρόνια χαθεί το κεφάλαιο αυτό τότε κινδυνεύει η επιβίωση του ελληνικού πολιτισμού».

Η επιλογή του Αρκτούρου έγινε σε κάποιο «πρωινό οικογενειακό συμβούλιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς της μικρής Λήδας, στόχος της οποίας είναι να συγκεντρώσει χρήματα και να υιοθετήσει ένα από τα αρκουδάκια που φιλοξενούνται στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρος και να το επισκεφθεί την επόμενη χρονιά.

Οι γονείς της μικρής «μαραθωνοδρόμου» μας καλούν να χειροκροτήσουμε την προσπάθειά της στη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας ή αν δεν μπορούμε να είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε το όνειρό της, καταθέτοντας τις εισφορές μας στο λογαριασμό του Αρκτούρου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, με την ένδειξη: “LEDAK MARATHON for ARCTUROS” (IBAN: GR69 0110 2100 0000 2104 8106 351/ BIC: ETHNGRAA).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης