Η εταιρεία που δίνει όλη της την ενέργεια για ένα καλύτερο μέλλον
02_sustainability_

Η εταιρεία που δίνει όλη της την ενέργεια για ένα καλύτερο μέλλον

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους προμηθευτές ρεύματος και φυσικού αερίου στη χώρα μας, υλοποιεί σειρά δράσεων που φροντίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον.


Sponsored content

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο, οι συνεχείς εξελίξεις συνθέτουν ένα περίπλοκο περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Στη νέα αυτή πραγματικότητα και έχοντας την καινοτομία ενσωματωμένη στο DNA της, η ELPEDISON, ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και κορυφαίος προμηθευτής ρεύματος και φυσικού αερίου, έχει ως όραμα να καταστεί ο ηγέτης στην παροχή κορυφαίων και καινοτόμων ενεργειακών και λύσεων. Ταυτόχρονα, με ουσιαστικές πράξεις που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πελατών της μέσω της παροχής υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης και την ανάληψη δράσεων με έμφαση στην κοινωνία και το περιβάλλον, προχωρά προς το μέλλον.
Με έμφαση στην κοινωνία και το περιβάλλον
Από το 2020, η ELPEDISON έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το ολιστικό Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ», ώστε να «αγκαλιάζει» κάθε ενέργεια ΕΚΕ της Εταιρείας, επιβεβαιώνοντας την πάγια δέσμευσή της να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στην ελληνική κοινωνία.

Οι δύο στρατηγικοί πυλώνες του Προγράμματος, «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», προωθούν την κοινωνική υπευθυνότητα και με στοχευμένες δράσεις καλύπτουν τις ανάγκες ευάλωτων ομάδων με έμφαση τα παιδιά και τους νέους, αλλά και βοηθούν στην ανάπτυξη και υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων καθώς και στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την ενεργειακή αποταμίευση και την ενεργειακή απόδοση.

Η δημιουργία του Προγράμματος αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία της ELPEDISON, στο πλαίσιο της συνεχούς συνεισφοράς της, μέσω της καθημερινής δραστηριότητάς της, στην επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών – 2030.


Ανασύνθεση του φυσικού πλούτου
Την κλιματική κρίση που αφορά όλον τον πλανήτη, τη βιώνουμε και στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, πολλοί άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες ή τις σοδειές τους και οικοσυστήματα καταστρέφονται. Στο πλαίσιο του πυλώνα «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», η ELPEDISON αναλαμβάνει και υλοποιεί μια σειρά πολλαπλών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.
Συγκεκριμένα, θέλοντας να συμβάλλει στην ανασύνθεση του φυσικού πλούτου της χώρας και να στηρίξει περιοχές που επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές, υλοποιεί τη δράση «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ», την οποία υποστηρίζει με συνέπεια και συνέχεια εδώ και χρόνια.

Με όχημα μία digital φωτογραφική ενέργεια στο πλαίσιο της παρουσίας της στη 85η ΔΕΘ, μίας online πλατφόρμας που δημιούργησε, αλλά και της πρόσφατης νέας digital εφαρμογής «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ» κατάφερε με έναν σύγχρονο, δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο να κινητοποιήσει τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων και με τη συμβολή τους, να αναλάβει μέχρι σήμερα την οικονομική υποστήριξη της φύτευσης πάνω από 5.000 δέντρων σε συνεργασία με τη We4All. Η We4all είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός, περιβαλλοντικός οργανισμός, που επικεντρώνεται στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, ενώ σημαντικό μέρος των δράσεων που αναπτύσσει αφορούν στη δενδροφύτευση.

Οι ήδη ολοκληρωμένες δενδροφυτεύσεις αλλά και αυτές που αναμένεται να ολοκληρωθούν ανά την Ελλάδα κατά το επόμενο διάστημα, συντελούν στην περιβαλλοντική προστασία των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και στη βελτίωση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων τους. Ταυτόχρονα, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος, ενισχύοντας την οικονομία των περιοχών και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα για τις επόμενες γενιές.
Από το ψηφιακό στο πραγματικό δάσος
Η Εταιρεία, συνεχίζοντας ενεργά τη δράση «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ» και το 2023, παρουσίασε στις αρχές Μαΐου μία νέα καινοτόμα πρωτοβουλία. Δημιούργησε μία digital εφαρμογή, όπου ο χρήστης αφού πραγματοποιήσει την εγγραφή του στο reforestation.elpedisoncsr.gr, μπορεί να υιοθετήσει όσα περισσότερα ψηφιακά δέντρα μπορεί και να τα φροντίσει να μεγαλώσουν, συμμετέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία του μεγαλύτερου ψηφιακού δάσους.

Με τέσσερα απλά βήματα, που μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι, ο χρήστης επιλέγει μέσα από τρία είδη δέντρων (χαρουπιά, κουκουναριά και κυπαρίσσι), φυτεύει τον σπόρο, ρίχνει λίπασμα, ποτίζει όσες φορές χρειάζεται και το δέντρο μεγαλώνει. Για κάθε ψηφιακό δέντρο, η ELPEDISON διαθέτει ένα πραγματικό δέντρο στον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό “We4all”, με σκοπό την ανασύσταση των ελληνικών δασών.

Παράλληλα, ο χρήστης φροντίζοντας το δέντρο λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα δάση, για το πόσο σημαντικά είναι για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, καθώς και έξυπνα tips ενεργειακής εξοικονόμησης και διαχείρισης, που συμβάλλουν και αυτά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και, συνεπώς, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης