Δραματική προειδοποίηση για τον παγετώνα Thwaites που απειλεί να «καταπιεί» την Φλόριντα

Δραματική προειδοποίηση για τον παγετώνα Thwaites που απειλεί να «καταπιεί» την Φλόριντα

Ο παρουσιαστής του «Science Guy» Μπιλ Νάι προειδοποιεί ότι η στάθμη των ωκεανών θα μπορούσε να ανέβει έως και μισό μέτρο - Καταστροφικές οι συνέπειες για τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών - Μετατοπίσεις πληθυσμών και παγκόσμια κρίση δύο από τις συνέπειες

211215-thwaites-glacier-nasa-mn-1700-f852eb
Ο Αμερικανός επιστήμονας, μηχανολόγος μηχανικός και τηλεπαρουσιαστής  Μπιλ Νάι έστειλε αυστηρή προειδοποίηση για τα γεγονότα που μπορεί να συμβούν, εάν ο παγετώνας Thwaites στη δυτική Ανταρκτική καταρρεύσει.

Ο παρουσιαστής τηε εκπομπής επιστημονικού περιεχομένου «Science Guy» συζήτησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον παγετώνα, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο «Thwaites Gracier» είναι ένας ασυνήθιστα ευρύς και τεράστιος όγκος πάγου, τα νερά του οποίου λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας ρέουν με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα. Ιδιαίτερα μνεία αποδίσουν στον συγκεκριμένο παγετώνα θεωρητικές μελέτες που ασχολούνται με το ζήτημα για τη σταθερότητα των θαλάσσιων παγετώνων του πλανήτη. Αυτές έχουν δείξει ότι τα τελευταία χρόνια η ροή του έχει επιταχυνθεί με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ο δημοφιλής «τηλεοπτικός επιστήμονας» Μπιλ Νάι υποστήριξε ύστερα από έρευνες και αναζητήσεις  ότι η στάθμη του ωκεανούυπολογίζεται να ανέβει κατά  περίπου μισό μέτρο.  Όπως χαρακτηριατικά δήλωσε: «"Και τι έγινε; Έλιωσαν 50 εκατοστά χιόνι" θα πείτε, αλλά αυτό θα ήταν καταστροφικό. Ένα μέρος, όπως η Φλόριντα, η νότια Φλόριντα θα βρεθεί κάτω από το νερό» δήλωσε.

14135492
Αυτός είναι ο επιστήμονας και τηλεοπτικός παρουσιαστής Μπιλ Νάι


Κλείσιμο
«Και το πρόβλημα με αυτό είναι ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν την περιοχή, πού θα πάνε; Τι πρόκειται να κάνουν; Δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά θα γίνει αρκετά γρήγορα» συνέχισε ο Μπιλ Νάι. «Επανερχόμαστε στο παλιό πρόβλημα για το οποίο μιλούσαμε εδώ και 30 χρόνια, οι επιστημονικές ανησυχίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τις κυβερνήσεις, από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τους πρόσφατους ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν περιοχές των ΗΠΑ είπε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν τώρα να δουν ότι αυτές τις προβλέψεις που κάνουν οι επιστήμονες, οι επιστήμονες του κλίματος, εδώ και δεκαετίες, 30 χρόνια, από το 1988… τις βλέπουν στη δική τους μπροστινή και πίσω αυλή. Ένα θετικό που προκύπτει από αυτές τις καταστροφές είναι ότι θα λάβουμε το θέμα σοβαρά υπόψη».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγνοούμενη φοιτήτρια στη Γιούτα βρέθηκε στο υπόγειο του απαγωγέα της γυμνή και «καλυμμένη με κάρβουνα»

Πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας, πού άγγιξαν τους -9 βαθμούς Κελσίου

Τι αλλάζει στη ζωή μας με την Όμικρον - Τesting για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση για τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης