Ιαπωνία: Πλήρης ανθοφορία για τις κερασιές σε χρόνο ρεκόρ

Ιαπωνία: Πλήρης ανθοφορία για τις κερασιές σε χρόνο ρεκόρ

Ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας για τις κερασιές από το 1953, που η κυβέρνηση καταγράφει δεδομένα – Σχετίζουν το φαινόμενο με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη

tokyo_cherries1
Οι ανθισμένες κερασιές έφθασαν σε πλήρη ανθοφορία σε χρόνο ρεκόρ φέτος στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, συσχετίζοντας αυτή την πρωιμότητα με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Στην παλιά πρωτεύουσα Κιότο η ανθοφορία των κερασιών κορυφώθηκε στις 26 Μαρτίου, δηλαδή 10 ημέρες νωρίτερα από τον μέσο όρο. Πρόκειται για ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας από το 1953, που η κυβέρνηση άρχισε να καταγράφει τέτοια δεδομένα.

«Οι μελέτες μας έδειξαν πως η αρχή της εποχής της ανθοφορίας των κερασιών συνδέεται στενά με τη μέση θερμοκρασία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σούντζι Άμπε, ένας αξιωματούχος της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

【4K HDR】Tokyo Cherry Blossoms 2021 - Sumida River Sakura - Minami-Senju


Τα φαινόμενα αντανακλούν μια τάση ανόδου των θερμοκρασιών

«Οι παρατηρήσεις μας για τη ζωή των φυτών δείχνουν πως τα εαρινά φαινόμενα (όπως η ανθοφορία των κερασιών και των δαμασκηνιών) έχουν την τάση να κάνουν την εμφάνισή τους νωρίτερα, ενώ τα φθινοπωρινά φαινόμενα (όπως το κιτρίνισμα των φύλλων) καθυστερούν», διευκρίνισε ο Άμπε.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε πως αυτά τα φαινόμενα αντανακλούν μια τάση ανόδου των θερμοκρασιών», πρόσθεσε.

tokyo_cherries


Οι ανθισμένες κερασιές του Τόκιο έφθασαν σε πλήρη ανθοφορία στις 22 Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα αργότερα από το ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας που είχε καταγραφεί το 2002. Κατά μέσο όρο, η ανθοφορία των κερασιών του Τόκιο κορυφώνεται στις 2 Απριλίου.

Από τις 58 κερασιές που παρακολουθούνται επισήμως σε όλη την Ιαπωνία, οι 24 άρχισαν να ανθίζουν νωρίτερα απ' ό,τι έχει καταγραφεί ποτέ, ανέφερε η υπηρεσία.

Εξάλλου 14 δένδρα έφθασαν σε πλήρη ανθοφορία σε χρόνο ρεκόρ.

Την περασμένη εβδομάδα, σεβόμενοι τις παραδόσεις, πολλοί Ιάπωνες μαζεύτηκαν στα πάρκα ή κατά μήκος των ποταμών για να θαυμάσουν τις ανθισμένες κερασιές, παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών αρχών για την επίμονη παρουσία του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Πιθανές ανακοινώσεις εντός της ημέρας από τον Χαρδαλιά για χαλάρωση των μέτρων

Ποτά, κρυφτό και πρόστιμα: Εδώ έγινε το κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Αντιπλοίαρχος έδωσε σε Ρώσο απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης