LIVE

Κορωνοϊός

Οκτώ κινήσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Οκτώ κινήσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

«Στη Θεσσαλονίκη οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές, ώστε η πόλη να ταυτιστεί με την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη»

Με πρώτο στόχο, σε βάθος τριετίας, να φτάσουν να επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοιο την Θεσσαλονίκη περί τους 50.000 τουρίστες ετησίως, ο ΟΛΘ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι τέσσερις φορείς αναλαμβάνουν τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

•   Πρώτον, δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μία εταιρεία κρουαζιέρας προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη ενός προορισμού στο πλάνο των δρομολογίων της. Το φυλλάδιο θα διανεμηθεί ταχυδρομικά σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Μεσόγειο, καθώς και στους ναυτικούς πράκτορες κρουαζιέρας που υπάρχουν στη χώρα μας.

•   Δεύτερον, συμμετοχή στην Cruise Shipping Miami, τη μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Miami των ΗΠΑ από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2011.

•   Τρίτον, ένταξη της ΟΛΘ ΑΕ στη Medcruise, τον οργανισμό λιμένων κρουαζιέρας της Μεσογείου. Η συμμετοχή θα δώσει πρόσθετα εργαλεία προβολής του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης, καθώς και καλύτερη δικτύωση - πρόσβαση στις εταιρείες κρουαζιέρας.

•   Τέταρτον, συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας και τους πράκτορές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

•   Πέμπτον, διερεύνηση συνεργασιών με άλλα λιμάνια της Ν.Α. Μεσογείου ώστε να προωθηθούν στις εταιρείες ολοκληρωμένες προτάσεις δρομολογίων κρουαζιέρας, κάτι που θα αυξήσει την προβολή της Θεσσαλονίκης και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων.

•   Έκτον, οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ κατά την διάρκεια έκθεσης τουρισμού, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές ακτοπλοϊκής σύνδεσης λιμένων του Ισραήλ με την Θεσσαλονίκη, να προωθηθεί η πόλη ως προορισμός κρουαζιέρας στο Ισραήλ -και λόγω των ιστορικών δεσμών που έχει με την Εβραϊκή κοινότητα- και να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ λιμένων του Ισραήλ και της ΟΛΘ Α.Ε. σε ένα ευρύτερο πεδίο.

•   Έβδομον, καταβάλλονται προσπάθειες ο Επιβατικός Τερματικός Σταθμός του λιμανιού «Μακεδονία» να παραχωρηθεί στην ΟΛΘ Α.Ε. ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αναμόρφωση της εξωτερικής του όψης, αλλά και των εσωτερικών του χώρων.

•   Όγδοον, γίνεται αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων του επιβατικού σταθμού «Μακεδονία» με την δημιουργία διαδρόμων για τους πεζούς, την καθιέρωσης πιάτσας στάσης ταξί για την εξυπηρέτηση των επιβατών κ.α.

«Στη Θεσσαλονίκη οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές, ώστε η πόλη να ταυτιστεί με την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη» επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιου Αγγελούδη.

Υποδομές και εξελίξεις
Η ενίσχυση των υποδομών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο την ανάδειξη ενός σύγχρονου και ισχυρού λιμανιού ικανού να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Στ πλαίσιο αυτό εντός του επόμενου διαστήματος δημοπρατείται η επέκταση της 6ης προβλήτας και το μηχανολογικός εξοπλισμός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων συνολικού προϋπολογισμού 265 εκατ. ευρώ. Το έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την προσεχή τριετία θα επιφέρει αύξηση της διακίνησης κοντέινερς κατά 30% - 40% . Αυτό σημαίνει αφενός την διατήρηση και διεύρυνση των θέσεων απασχόλησης εντός του λιμένος που σήμερα είναι 500, αλλά και την ενίσχυση άλλων 10.000 θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις λιμενικές δραστηριότητες.

• Παράλληλα, εξελίσσεται και ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη στο λιμάνι συστήματος συνδυασμένων μεταφορών με τη δημιουργία Logistic Center και την ενίσχυση των υποδομών χερσαίων μεταφορών και ειδικά των μεταφορών με το σιδηρόδρομο.

• Επί τάπητος έχει θέσει η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της και μέχρι την προσεχή Άνοιξη θα υπάρξουν αποφάσεις και θα γίνουν ανακοινώσεις.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης