Σταϊκούρας για την έκδοση του 15ετους ομολόγου: Η Ελλάδα χτίζει μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ

Σταϊκούρας για την έκδοση του 15ετους ομολόγου: Η Ελλάδα χτίζει μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ

«Η συγκεκριμένη έκδοση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της χώρας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών για τη σημερινή έκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 15 ετών

staikouras
Ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας υποδέχτηκε με ικανοποίηση την έκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 15 ετών, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που «συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της χώρας».

Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε:

«Η σημερινή έκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 15 ετών, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια κρίσης, αποτελεί επιτυχία για την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Η μεγάλη διάρκεια του ομολόγου, η υψηλή ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και η εξαιρετική ποιότητα της έκδοσης, βελτιώνουν την εκδοτική καμπύλη του χρέους, χτίζουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ –πέραν της περιόδου που εκπνέουν τα μέτρα διευθέτησης που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές– και ενισχύουν τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Η συγκεκριμένη έκδοση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της χώρας.

Η οικονομία ανακάμπτει, βρίσκει καλό βηματισμό και ανακτά την αυτοπεποίθησή της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης