ΤτΕ: Πρόσθετη ανάπτυξη έως 2,5% με φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις

ΤτΕ: Πρόσθετη ανάπτυξη έως 2,5% με φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις

Η υπερφορολόγηση γονάτισε τις ελληνικές επιχειρήσεις και μείωσε τα φορολογικά έσοδα κατά 2,2% την περίοδο 2007-2017 - Στην 6άδα με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή η χώρα μας

epixeirhseiw
Πρόσθετη ανάπτυξη έως 1,75% σε μια 5ετία και έως 2,5% σε βάθος 10ετίας μπορεί να χαρίσει στην ελληνική οικονομία η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, όπως τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές της ΤτΕ, οι δύο αυτές παρεμβάσεις θα ενισχύσουν το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 0,52% του ΑΕΠ μετά από 5 έτη εφαρμογής και κατά 0,99% του ΑΕΠ μετά από 10 χρόνια.

Στην τελευταία Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας επισημαίνεται ότι «η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια αποθάρρυνε τις επενδύσεις, εμπόδισε την αναπτυξιακή προσπάθεια και δεν συνέβαλε στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης». Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον με έντονο φορολογικό ανταγωνισμό, ο οποίος εντείνεται καθώς ολοκληρώνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της παγκόσμιας οικονομίας, η υψηλή φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων συνιστά μειονέκτημα για τη δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας».

Υπ’ αυτό το πρίσμα, οι αναλυτές της ΤτΕ εξετάζουν δύο σενάρια πολιτικής, για να διαπιστωθούν οι επιδράσεις της μείωσης του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο NewMoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης