Μεγάλες επενδύσεις fast track στις ΑΠΕ: Ποια «πράσινα» πρότζεκτ ξεμπλοκάρουν

Μεγάλες επενδύσεις fast track στις ΑΠΕ: Ποια «πράσινα» πρότζεκτ ξεμπλοκάρουν

Τι γυρεύουν Νορβηγοί και Αμερικανοί στο υπουργείο Περιβάλλοντος

2018-08-22-XATZIDAKIS-ΙΜΑGE-2-735x400
Η Νορβηγική Equinor και η αμερικανική Principle Power είναι δύο ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων, για επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και έχουν συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χθες στο συνέδριο Renewable & Storage, αποκάλυψε τις επαφές του υπουργείου με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και δήλωσε διατεθειμένος να θεσπίσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει να υλοποιηθούν ανάλογες επενδύσεις στις ελληνικές θάλασσες. Θερμό ενδιαφέρον για τις μπίζνες με τα υπεράκτια πάρκα επιδεικνύουν αντίστοιχα η Γερμανική RWE που πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, η πορτογαλική EDP Renovaveis αλλά και η IDEOL.

Ο δρόμος όμως ανοίγει μετά από καθυστερήσεις ετών και για τις επενδύσεις σε συστήματα αντλησιοταμίευσης και αποθήκευσης ενέργειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Αμάρι της Κρήτης και στην Αμφιλοχία. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης για το Αμάρι έχουν υπογραφεί οι περιβαλλοντικοί όροι ενώ και η επένδυση της Αμφιλοχίας είναι ένα έργο που το υπουργείο στηρίζει και επιδιώκει να προχωρήσει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ακολουθώντας τα χνάρια του έτερου Αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, πυκνώνει τελευταία τις επαφές με επενδυτές από τον κλάδο της ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης