Σταϊκούρας στις ΗΠΑ: Σύντομα οι τράπεζες θα μπορούν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα

Σταϊκούρας στις ΗΠΑ: Σύντομα οι τράπεζες θα μπορούν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα

Επαφές με επενδυτικούς οίκους, εταιρείες αξιολόγησης και την Κριστίν Λαγκάρντ έχει ο Έλληνας υπουργός στην Ουάσινγκτον - Τι είπε για τράπεζες, επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις

staikouras-3
Σημαντικές συναντήσεις και ενημερώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται.

Πληροφορίες του www.newmoney.gr  αναφέρουν ότι επιτελείς του ΥΠΟΙΚ προανήγγειλαν σε κλειστή συνάντηση με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων στην Ουάσινγκτον πως το πλαφόν που υπάρχει στις ελληνικές τράπεζες για αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων, πρόκειται να αρθεί πολύ σύντομα. Αυτό θα επιτρέψει στις Ελληνικές τράπεζες να επενδύσουν περισσότερο σε ομόλογα της χώρας τους όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσουν περαιτέρω την κερδοφορία τους ενώ θα δημιουργήσει βάθος στην αγορά ελληνικών ομολόγων σε μια ήδη θετική συγκυρία για τους Ελληνικούς τίτλους.

Ο κ. Σταϊκούρας θα συναντήσει την απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ και επόμενη διοικήτρια της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης ο Έλληνας υπουργός συναντά υψηλόβαθμα στελέχη των οίκων αξιολόγησης Moody’s και S&P, προκειμένου να εμπεδωθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου κυβέρνησης και αξιολογητών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική οικονομία να φτάσει στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης