120 δόσεις: Πάνω από 1.000.000 οφειλέτες ρύθμισαν χρέη ύψους 11,6 δισ. ευρώ

eforiaoura

Προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ

Οφειλές συνολικού ύψους 11,6 δισ. ευρώ μπήκαν τελικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων που έφερε η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας, σύμφωνα με σχετική άτυπη ενημέρωση, την απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ.

Στη ρύθμιση, που αφορά χρέη τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν να υπαχθούν 1.154.708 οφειλέτες. Με τον τρόπο αυτό, μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που παίρνουν ανάσα και μπορούν πλέον να κινηθούν στην αγορά, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ. «Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε, αποδίδοντας τα μέγιστα» υπογραμμίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς. Συνεπώς, ένας στους τρεις οφειλέτες συμπολίτες μας έσπευσαν να υπαχθούν μαζικά στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ.

Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών, των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη.

Ρεκόρ -που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- σημειώνεται και στο ζήτημα των χρεών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών. Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δισ. ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μέσα από ένα μείγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής με μειωμένους φόρους και εισφορές, ισχυρή ανάπτυξη και πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, και κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΟΙ ΚΛΑΣΕΙΣ (& Η ΡΥΘΜΙΣΗ) ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Αρ.4 Παρ.5)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4, ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ "Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους"!!! Και ετσι επιτάσσει η επιβολή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΑΡΟΥΣ (εισφορας, φόρου κλπ) να γίνεται με βάση την ΕΙΣΦΟΡΟΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι για να κληθεί ο πολίτης να καταβάλει εισφορα, φόρο, ρύθμιση επι αυτών, ή το ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΥΤΩΝ, πρέπει να εξασφαλίζει ότι αυτός θα έχει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να εκπληρώσει τη εισφοροφορολογική του υποχρέωση, ΧΩΡΙΣ ωστόσο ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗ!! Οποτε, το να επαναφερθουν οι κλασεις (που, μαζι με την παρανομη τακτικη του πρωην ΟΑΕΕ να ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΕ ΚΑΙ ΤΟΚΙΖΕ ΚΙΟΛΑΣ, ειναι ΥΠΕΥΘΗΝΕΣ για το χρεος προς τα ταμεια!) ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!! Οι κλασεις και η μη-παροχη Ι/Φ καλυψης ειναι αυτα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ?????? Τα 185 ευρω ανα μηνα (370 ανα διμηνο) ειναι ΚΙΟΛΑΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ για επαγγελματια με χαμηλο εισοδημα!!! Σε αλλες χωρες ΕΕ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ η ασφαλιση για μικρα εισοδηματα για να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!. Ο μονος τροπος, αν "πρεπει" να επαναφερθουν τις κλασεις, ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ, να ειναι βιωσιμο το συστημα παλι, ειναι να ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΟΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ Ε.Π.Ι.Λ.Ε.Γ.Ε.Ι. Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ/ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ Ο.Χ.Ι. ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΑΣΗ, ΠΑΛΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ! Για να ειναι ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, η συνταξη του καθενος θα αντανακλα τις εισφορες που πληρωσε στον εργασιμο του βιο. Οσα περισσοτερα πληρωσε, τοσο μεγαλυτερη η συνταξη του! ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ!! Η χαμηλοτερες κλασεις ΔΕΝ μπορει να ειναι επιλογη ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟ!! Πολλοι ασφαλισμενοι ειχαν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΚΑΙ, ΣΥΝΕΠΩΣ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ) ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΠ' Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!! Οι παλιες κλασεις του ΟΑΕΕ (που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ "ΟΦΕΙΛΕΣ" μεσω ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ και για, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΗ-ΠΑΡΑΧΘΕΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!...) ανεβαζαν τον (ΜΗ-)ασφαλισμενο πολιτη σε ακριβοτερη κλαση ανα διετια ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!! Και εξου το σημερινο προβλημα οφειλων ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ επαγγελματιων!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ Α.Ι.Τ.Ι.Α. ΤΟΥ Π.Ρ.Ο.Β.Λ.Η.Μ.Α.Τ.Ο.Σ.??? ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΡΘ. 4 ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Αλέκος

Σε δύο μήνες το αργότερο δεν θα τηρεί κανένας την ρύθμιση γιατί θα γονατίσει και από τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Έπρεπε να προβλεφθεί ότι ακόμη και αν δεν πληρώνουμε τα τρέχοντα δεν θα χάνουμε την ρύθμιση. Αυτή δεν είναι οικονομία, είναι καταδικασμενη οικονομία που δημιουργεί συνεχώς χρέη..

nick

Αφού έφυγε η λαίλαπα του Τσυριζα να πούμε μερικά πράγματα... Μου δημιούργησαν με την υπερφορολογηση χρέη των 40 χιλιάδων ευρώ στην επιχείρησή μου, που ήταν υγειεστατη, αναγκάστηκα να την κλείσω άρον άρον και σήμερα μπήκα στις 120 δόσεις και θα πληρώνω σαν μακακας 400 ευρώ το μήνα για 10 χρόνια!!!!!!! Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε ομαδικές αγωγές εναντίον τους...Να φανταστείτε το νταβαντζηλικι τους, το τελευταίο εκκαθαριστικο την διαλυμένης επιχείρησής μου ήταν με εισόδημα 3500 και φόρος 1400 ευρω!!!! 1400 ευρώ στα 3500 ευρώ εισόδημα...

Alekos

Και ο δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος με εισόδημα πενταπλασιο από το δικό σου έχει και επιστροφή φόρου! Γ..... την Ελλάδα των δανειστών!

Νικος

Μια πατριδα υπόδουλη για πάντα.... 1.000.000 έτρεξαν για ρυθμιση ...καποιοι αλλοι, τα κουτσοκαταφερνουν χωρις ρυθμιση...αλλα χωρις να μενει τιποτα στην τσεπη... Ποσες γενιές θα χρωστάνε ακόμα? Παραμυθια τούμπανα όλα... η ζημιά εγινε και δεν διορθώνεται πια για όλους τους ζωντανους και τα παιδια τους. Μόνη ελπιδα καθε ελληνα να πιασει το τζοκερ ή βρέξει ο ουρανός 500ευρα.

@

Συμφωνώ,οι 120 δόσεις θα βοηθήσουν κάναν κακομοίρη πού χρωσταγε 500€ και δεν μπορούσε να τα δώσει αλλα όλοι οι υπόλοιποι απλα θα κερδίσουν λίγο χρόνο αφού τα επόμενα χρόνια θα τους ξαναέρθει εφορία με τοκογλύφικα επιτόκια. Ποσες δόσεις θα μπορούν να πληρώνουν κάθε μηνα? Δόση για τις 120 δόσεις δόση για την τρεχουσα εφορία δόση για τον εφκα δόση για τον ενφια,δοση για το τέλος επιτηδεύματος, δόση για τα τέλη κυκλοφορίας.... Δήλαδη σύντομα δεν θα φτάνει οχι ενας μισθός αλλα ουτε δεκα μισθοί για δόσεις.Εφορια Σουηδίας (για δημόσιες παροχες Αλβανιας),με μισθούς κ αμοιβες μεταμνημονιακης Ελλάδας ΔΕΝ γίνεται !!! Για να μην μιλήσω για τις υπόλοιπες τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν ξεφύγει και σε λίγο θα τρώς ρύζι κ σκέτα μακαρόνια με τυρί και θα θεώρησε "ευκατάστατος"

Μακάκας

Σα πολλοί δε μαζεύτηκαν οι οφειλέτες; Άντε πληρώστε γιατί από το θάνατο και την εφορία κανείς δεν γλυτώνει.

Αλέκος

Μην είσαι τόσο βέβαιος για το δεύτερο. Έχω σκοπό να μην ξαναπληρωσω, να πάω τα χρέη στα 99.000 ευρώ (όριο ποινικής δίωξης 100.000 ευρώ) και μόλις πεθάνω να αποποιηθουν οι κληρονόμοι μου ώστε η εφορία και οι δανειστές να πάρουν τα α@@ μου!

Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ

Που έκανε τις 120 δόσεις...μην ξεχνιέστε Νουδουλάκια της κακιάς ώρας με αρχηγό τον ΚΕΡΜΙΤ ΤΟΥ MUPPET SHOW

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Ηλίθιε βλάκα τον πραγματικό Γούλντροφ και Στάτλερ τον έχετε εσείς συριζόπουλο τον βλακοαλέξη και το Πολάκη βλάκα

Ξεβρακώθηκαν για άλλη μια φορά τα καθάρματα του Σύριζα!!!

"Στη ρύθμιση, που αφορά χρέη τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν να υπαχθούν 1.154.708 οφειλέτες. Με τον τρόπο αυτό, μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που παίρνουν ανάσα και μπορούν πλέον να κινηθούν στην αγορά, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ. «Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε, αποδίδοντας τα μέγιστα» υπογραμμίζουν".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης