Έσπασε κάθε ρεκόρ η ρύθμιση των 120 δόσεων - Στους 432.599 οι οφειλέτες

02-ss

Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο), θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ

Θετική πέρα από κάθε πρόβλεψη χαρακτήρισε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης τη συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ταμεία που έληξε χθες.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του. Τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό αποτελούν ρεκόρ που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα:

• Εντάχθηκαν στην ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών

• Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ.

Επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν.

Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το Κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον».

Περίπου 2 δισ. ευρώ χρέη έχουν ενταχθεί προς ρύθμιση, από επιχειρήσεις - εργοδότες. Σχεδόν 1 δισ. ευρώ ρυθμισμένων ποσών αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, 170 εκατ. ευρώ αφορούν χρέη αγροτών ενώ περίπου 55 εκατ. ευρώ είναι οφειλές αυτοαπασχολούμενων. Το ζεστό χρήμα που έχει ήδη εισρεύσει στα ταμεία ανέρχεται σε 600 εκ ευρώ. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 400.000 και έχουν εγκριθεί οι 270.000 έως τώρα.

Ο κ. Βρούτσης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, διευκρίνισε ότι από σήμερα θα ισχύει μόνο η ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν τα αναγκαστικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς και οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Ειδικά για τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία είχε διαπιστωθεί πρόβλημα ως προς την πιστοποίηση των οφειλών σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Γι' αυτό και το υπουργείο εργασίας άφησε ανοιχτό παράθυρο έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των οφειλών στο ΚΕΑΟ αρκεί η αίτηση για προσδιορισμό της οφειλής και διαβίβασή της στο ΚΕΑΟ να έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα έως την 7η Οκτωβρίου.

Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αίτηση για ρύθμιση στο ΚΕΑΟ μπορεί να γίνει έως 31/12/2019, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης