Τίτλοι τέλους για τις 120 δόσεις – Ρυθμίστηκαν χρέη άνω των €7 δισ.

02-ss

Ενας στους τρεις πρόλαβε και μπήκε – 700.000 ρύθμισαν τις οφειλές τους - Ολα δείχνουν πως δεν θα δοθεί νέα παράταση

Μετά από σχεδόν 5 μήνες αλλαγών και ανατροπών, πέφτει απόψε η αυλαία στην ρύθμισης των 120 δόσεων. Παρά τα προβλήματα και τις ανατροπές που διαρκώς ανέκυπταν από τον Μάιο που άνοιξε η ρύθμιση μέχρι και σήμερα, όλα δείχνουν πως δεν θα δοθεί πλέον άλλη παράταση. Σε αυτό συνηγορεί και ότι σχεδόν 1 στους 3 από όσους πραγματικά ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στη ρύθμιση, το έχουν ήδη κάνει. Οι υπόλοιποι, ακόμα και αν το ήθελαν, δεν φαίνεται να μπορούν να ακολουθήσουν, είτε δινόταν νέα παράταση είτε όχι.

Στην πράξη, 1 στους 4 ενδιαφερόμενους (1 εκατομμύριο από τα 4 εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου) δοκίμασαν να μπουν στη ρύθμιση και υπέβαλαν αίτηση. Από τις 1 εκατομμύριο αιτήσεις όμως, ενεργοποιούνται μόνον εκείνες για τις οποίες οι οφειλέτες πλήρωσαν ή θα πληρώσουν τις επόμενες ώρες την πρώτη δόση, ώστε να επικυρωθεί η εναρξη της ρύθμισης.

Μέχρι Πέμπτη τα μεσάνυχτα της 3ης Οκτωβρίου πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ είχαν πληρωθεί και επικυρωθεί 710.000 από το 1 εκατομμύριο αιτήσεις οφειλετών, οι οποίες ρύθμισαν χρέη άνω των 7 δισ. ευρώ. Περίπου 450.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν χρέη 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εφορία, ενώ περίπου 260.000 ΑΦΜ έκαναν το ίδιο για χρέη 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Την Παρασκευή και μέσα στο σαββατοκύριακο εκτιμάται πως πλήρωσαν ήδη αρκετοί από τους υπόλοιπους 300.000 που είχαν κάνει μόνον την αίτηση αλλά δεν την επικύρωσαν καταβάλλοντας την α΄δόση. Παράλληλα αναμένονταν και τουλάχιστον 50.000 νέες αιτήσεις επιπλέον, ως την τελευταία στιγμή πριν κλείσει η πλατφόρμα το βράδυ της Δευτέρας.

Για λόγους σύγκρισης πάντως -ώστε να διαφανεί και αν υπάρχει λόγος νέας παράτασης στην διορία που λήγει σήμερα- ο αριθμός των πραγματικά ενδιαφερομένων ήταν πρακτικά πολύ μικρότερος των περίπου 4 εκατομμυρίων ΑΦΜ που επισήμως εμφανίζονται συνολικά ως οφειλέτες του δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Μα τι χώρα

Κλείστε επιτέλους αυτό το θέμα η επιστρέψτε και στους υπόλοιπους αυτά που έχασαν τότ 1999 στο χρηματιστήριο.

Γιώργος

Έχω κάνει την αίτηση από 25 Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά ταμεία με επαναπροσδιορισμο οφειλής και ακόμα δεν βλέπω καν κάτι για δόσεις, η εφαρμογή γράφει ότι δεν υπάρχουν οφειλές για ρύθμιση και όλα δεν δουλεύουν όπως πάντα, τα τηλέφωνα για διευκρινήσεις είναι μονίμως απασχολημένα-κατεβασμένα και το Σαββατοκύριακο η προθεσμία λήγει σήμερα και αντε βγάλε άκρη

@

Αν σου βγάζει πάνω-πάνω το μήνυμα «Εχετε κατοχυρώσει το δικαίωμά σας για υποβολή της αίτησης», είσαι ΟΚ. Τα άλλα αργότερα. Αυτός θέλει να δείξει στους της Ε.Ε. που δεν ήθελαν την ρύθμιση, οτι υπάρχουν πολλοί που δείχνουν ενδιαφέρον. Ασχετα το πόσα θα εισπράξει. Αν και αυτά που πήρε μέχρι τώρα, καλά είναι απο το τίποτα !

@

Να διευκρινίσετε, οτι το άρθρο αφορά αυτούς που χρωστούν στην εφορία. Για τα ασφαλιστικά ταμεία ισχύει η κατάθεση αίτησης και μόνον.

@@

Τι εννοείς σε παρακαλώ γιατί δεν βγάζω άκρη με την εφαρμογή για τα ταμεία ουτε η οφειλή μου δεν φαίνεται...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης