Η φοροδιαφυγή στον τουρισμό καλά κρατεί: Νέα κρούσματα σε Ηλεία και Λευκάδα

apodeikseis

Τουριστικό τρενάκι μοίραζε... αντίγραφα αποδείξεων σε επιβάτες και ημερόπλοιο δεν εξέδιδε καθόλου παραστατικά

Δύο ακόμη περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ανακάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και, φυσικά, προχώρησαν στην επιβολή των αναλογούντων προστίμων, ενώ ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις προηγούμενες χρήσεις.

Ειδικότερα:

Τουριστικό τρενάκι στον νομό Ηλείας, για τις περιηγήσεις που πραγματοποιούσε και μετά από κάθε φορολογικό στοιχείο που εξέδιδε, διένειμε ως νόμιμο φορολογικό στοιχείο το στέλεχος της ταμειακής μηχανής, περιορίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις του κατά 50%. Δηλαδή, στα 60 φερόμενα ως εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, μόνον τα 30 ήταν νόμιμα.

Σε έλεγχο στον νομό Λευκάδος σε ημερόπλοιο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 113 Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) για το περιηγητικό ταξίδι και η μη έκδοση 11 αποδείξεων (ΑΛΣ) από το κυλικείο. Η συνολική αξία των μη εκδοθέντων παραστατικών κατά την ώρα του ελέγχου ανέρχεται σε 2.288 ευρώ. Διενεργήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε τρία υποκαταστήματα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, όπου κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ετών 2017 και 2018.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

koukouroukou

στη λευκαδα γινεται της κακομοιρας απο φοροδιαφυγη σε καφετεριες εστιατορια και δεν συμμαζευεται η ααδε που ειναι????

Αλόννησος

Ελάτε Αλόννησο, στη Στενή Βάλα. Χαμός οι αστακοί, δελτία παραγγελίας στα τραπέζια αντί απόδειξης...

Φοροφυγάς

ΑΝ ο κ.Πρωθυπουργός καταφέρει και πατάξει την ΜΙΚΡΟφοροδιαφυγη η Ελλάδα θα έχει ΑΕΠ Ιταλίας....ειδικα στον τουρισμο η φοροδιαφυγή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

ΣΩΠΑΑΑΑ

ειναι αυτοι που στην πορεια βαφτιζονται αδυναμες κοινωνικες ομαδες κ φεσωνουν το ελληνικο δημοσιο με δις......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης