Bloomberg: Ο Μητσοτάκης «τρέχει» για τις πρώτες 100 κρίσιμες ημέρες

kyriakos-mitsotakis-maximou

«Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε καλά», επισημαίνει το οικονομικό περιοδικό, κάνοντας ειδική αναφορά στο «ξεμπλοκάρισμα» του έργου στο Ελληνικό

Στο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο σημειώνει ότι «βιάζεται» να δείξει στους επενδυτές ότι η κυβέρνησή του μπορεί να λάβει μέτρα για την δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας και την εξαφάνιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αναφέρεται άρθρο του Bloomberg.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να επίσης να πείσει τους εξουθενωμένους από την κρίση Έλληνες ότι μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες εποχές - ενώ παράλληλα θα έχει να διαχειριστεί και τους περιορισμούς των δανειστών όπως ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας» σημειώνεται στο άρθρο.

Το Bloomberg φιλοξενεί και την άποψη του επικεφαλής της ομάδας Hellenic Initative με μέλη Έλληνες που έχουν βάση την Αμερική και η οποία ιδρύθηκε το 2012 προκειμένου να βοηθήσει με την ανάκαμψη της Ελλάδας. «Αν ο Μητσοτάκης κάνει ορισμένα από αυτά που έχει πει ότι θα γίνουν τους επόμενους 12 μήνες, θα είμαστε στο σωστό δρόμο» δηλώνει ο κ. Άντριου Λιβέρις.

Στο άρθρο υπενθυμίζονται οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση φόρων και παροχή κινήτρων στους επενδυτές καθώς και την αποδέσμευση έργων αξίας 11 δισ. ευρώ που είναι κολλημένα για χρόνια.

«Οι επενδυτές θα περιμένουν να δουν κατά τις πρώτες 100 ημέρες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και αν οι πολίτες θα βγουν ξανά στους δρόμους» σημειώνει ο πρόεδρος της ομάδας Hellenic Initiative, Γιώργος Στάμας.

«Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε καλά» συνεχίζει το άρθρο του Bloomberg με αφορμή την «ψήφο εμπιστοσύνης» από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία είπε ότι το πρόγραμμα έχει «"καλές προοπτικές" δημιουργίας περαιτέρω ανάπτυξης για την Ελλάδα».

«Ο Μητσοτάκης "τρέχει". Λίγο μετά την ορκωμοσία του ανακοίνωσε ότι η Βουλή δεν θα σταματήσει για το καλοκαίρι γιατί έχει να γίνει πολύ δουλειά» προσθέτει το Bloomberg.

«Θέλω ο Μητσοτάκης να έχει αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στους καλύτερους μισθούς. Αυτό που ζητάω είναι να δώσει μεγαλύτερη αισιοδοξία στους πολίτες. Ζούμε σε μια συνεχή μουντάδα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεδομένων των πρώτων κινήσεών του πιστεύω ότι θα τα καταφέρει» λέει στο Bloomberg η 35χρονη ιδιοκτήτης επιχείρησης με χρώματα Θεοδώρα Γαλανού.

Στο σημείο αυτό το Bloomberg αναφέρεται στην αναγέννηση του έργου στο Ελληνικό για το οποίο λέει ότι αποτελεί «εμβληματική επένδυση» υπενθυμίζοντας τα εμπόδια που αντιμετώπισαν οι επενδυτές την τελευταία 5ετια.

«Η πρόοδος παρακολουθείται στενά και αυτό δείχνει πόσο σοβαρός είναι ο Μητσοτάκης για την προσέλκυση επενδύσεων» γράφει το Bloomberg και θυμίζει συνέντευξη του σημερινού πρωθυπουργού από τον Οκτώβριο του 2018 όταν έλεγε ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Ελληνικό πρέπει να ξεκολλήσει το 2019, δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε λεπτό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9
Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.