Αχτσιόγλου: Κακός συμβολισμός η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή του ΣΕΒ δίπλα στον πρωθυπουργό

4850604

«Ο ΣΕΒ στα εργασιακά έχει μία πάρα πολύ σαφή ιδεολογική θέση, η οποία λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα αν δεν μειώνουμε το εργατικό κόστος», δήλωσε η μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ως «πολύ κακό πολιτικό μήνυμα» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου, το ότι «στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, τα οποία έχουν ένα ειδικό βάρος σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα τους ως υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά».

«Είναι ο κ. Βρούτσης, είναι ο κ. Βορίδης, είναι ο κ. Γεωργιάδης, είναι πρόσωπα μίας κυβέρνησης η οποία είχε οδηγήσει τη χώρα σε 28% ανεργία, στο 60% ανεργία για τους νέους, εμβάθυνε την κατάσταση της ύφεσης, της χρεοκοπίας την οποία είχε παραλάβει σε επίπεδο κοινωνικών επιπτώσεων», ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ1.

Παράλληλα, άσκησε κριτική για το μέγεθος της κυβέρνησης και την «πολύ μικρή συμμετοχή» γυναικών, επί του οποίου παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι οι σχετικές τοποθετήσεις του «είναι ενδεικικά μιας συνολικής πολιτικής στάσης καθόλου προοδευτικής».

«Όταν βλέπω να τοποθετείται ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σε κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, συντονιστής του κυβερνητικού έργου, αυτό δημιουργεί και νέα δεδομένα αναφορικά με την ατζέντα η οποία πιθανόν θα υπηρετηθεί από τη νέα κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου. Είπε ότι ασκείται από τον ΣΕΒ μία προσφυγή εις βάρος δικής της εγκυκλίου για τις τριετίες και ότι «προσπαθεί να χτυπήσει μία ρύθμιση η οποία έδινε μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα». Έθεσε δε το ερώτημα, τι στάση θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό που αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και σχολίασε ότι «είναι κακός συμβολισμός, ότι τη στιγμή που αναλαμβάνει σε μία κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό ένας πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, από τον ΣΕΒ εκδηλώνεται η στάση αυτή εναντίον των αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Η πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ο ΣΕΒ στα εργασιακά έχει μία πάρα πολύ σαφή ιδεολογική θέση, η οποία λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα αν δεν μειώνουμε το εργατικό κόστος και αυτό σημαίνει μείωση μισθών και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων». Πρόσθεσε ότι «αυτό το έχει υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές, σε κάθε πιθανό σενάριο, είτε αφορούσε κανόνες προστασίας της εργασίας τους οποίους εισηγούμασταν στη Βουλή, είτε αφορούσε τη διαπραγμάτευση, για παράδειγμα για τη διαιτησία, είτε αφορούσε το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που υποστήριζε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 1% και ήταν πολέμιος στην αύξηση του 11% που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε αφορά στο ζήτημα των τριετιών».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στη μάχη να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, όμως έχει ένα «πάρα πολύ ισχυρό ποσοστό» και τόνισε πως φαίνεται πολύ καθαρά ότι «πια ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πόλο ο οποίος συσπειρώνει γύρω του τον προοδευτικό, δημοκρατικό, αριστερό κόσμο. Αποτελεί την κυρίαρχη έκφραση των προοδευτικών προσδοκιών των δημοκρατικών και αριστερών πολιτών». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην άσκηση ισχυρής, προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης, «πάντα με αναφορά στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και στις βασικές αρχές που μας διέπουν».

«Μας είναι καθαρό ότι η κομματική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εκλογική του βάση έχουν μεγάλη απόσταση», είπε η κ. Αχτσιόγλου, για να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ανοιχτεί, «ώστε να έχουμε περισσότερη συμμετοχή, περισσότερα μέλη, περισσότερο ανοιχτές διαδικασίες προς την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Μανώλης

Από Κουμουνδούρου η Μαδουρου οδηγίες μόνο στα στελεχια σας Έχω την πεποίθηση ότι έγιναν εκλογές και,ένας ακόμα δράκος του σοσιαλισμού παραμερίστηκε.Η Ελλάδα έχει στρατιές δημιουργικών φιλελεύθερων επιστημόνων που και θα την βγάλουν από την κρίση και θα μεγαλουργησει . Κρίσεις δεκτές, συγκρίσεις πιο δεκτές, αλλά υποδείξεις από μόλις ηττηθεντες, κρατιστες,ε ,μετά την τετραετία, παρακαλώ! ,

, Λιμενάρχης Τριπόλεως

Αφού τα Μαρξιστικα σας μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν άσε τους αστούς να τα βγάλουν πέρα όπως πάντα και μετά έχει ο Θεός.Σοφον το σαφές dear?

Γιώτα

Αν γνωρίζετε κανέναν άξιο απο το Ουράνιο Τόξο, μη διστάζετε, να τον προτείνετε.

Steve

Ενω εσεις βαλατε διπλα στον Τσιπρα τον μαστουρωμενο,άπλητο, αχρηστο Καρανικα. Χανεις την αξία σου με αυτα που λες.

Αυτον

Αυτόν γουστάρει αυτόν έβαλε.θα το δεχτείς θέλεις δεν θέλεις ....αναξιογλου. εσεις δεν κάνατε ότι γουστάρετε? Όχι πλέον .

Νίκη

Το χειρότερο ήταν ο,τι μια άεργη κοπελίτσα, παιδί του κομματικού σωλήνα, χωρίς να εχει κανένα ένσημο, παρίστανε την υπουργό εργασίας.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΑ.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΤΣΙ?ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜ,Ε ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΑΝ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ.

Κυρία πρώην....

Και ποιές είπαμε ότι είναι οι βασικές αρχές που σας διέπουν; Υπερφορολόγηση, επιδοματοποίηση, δαιμονοποίηση όσων δουλεύουν και κερδίζουν, φρωχοποίηση των "άλλων", βόλεμα ημετέρων, καρανικοποίηση του δημόσιου τομέα, εξοστρακισμός της βελτίωσης και της αριστείας..., αυτές να υποθέσω ότι είναι οι βασικές αρχές σας. Σωστά; Ωραία. Αφήστε, λοιπόν, και τους καινούργιους να ξεδιπλώσουν τις βασικές τους αρχές, και μετά από 4 χρόνια ο λαός θα κληθεί να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει. Τώρα, όσον αφορά τον ΣΕΒ, τις αυξήσεις, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και όλα αυτά, ενδεχομένως να έχετε δίκιο, πλην όμως επειδή Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι αυτός που ΠΑΡΑΓΕΙ και σάς πληρώνει και εσάς και το αυτοκινητάκι σας και τα προνομιάκια σας, και επειδή ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι αυτός που ΠΑΡΑΓΕΙ ενώ το ΔΗΜΟΣΙΟ απλώς ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ χωρίς να παράγει κάτι, αφήστε να δούμε τις προθέσεις τόσο του ΣΕΒ όσο και της Κυβέρνησης και εδώ είμαστε να κρίνουμε εάν όλα γίνονται για καλό ή για κακό. Πάντως, και από σας δεν είδαμε και τίποτα φοβερές βελτιωτικές μεταρρυθμίσεις για την ζωή και την ανάπτυξη των εργαζομένων. Κλείσατε όλα τα εργοστάσια, διώξατε ένα σωρό νέους στο εξωτερικό, παγώσατε όλες τις επενδύσεις, οπότε... καθίστε τώρα να διακοπάρετε με τα πούρα και τα κότερα, και μετά από 4 χρόνια... βλέπουμε.

Αχ Εφουλα..

Γλυκούλα είναι!

Τι θέλει η ποντικομαμη;

Τι αντιπαθητική γυναίκα με μια μόνιμη ξινισμενη φάτσα. Η προσφορά της προς τον λαό είναι να πάψει επιτέλους να εμφανίζεται και να μιλαει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tomsen_1

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 2,8% το 2020, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου απάντησε πως μπορεί να επιτευχθεί - Αναγνώρισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο, ιδίως στις αποκρατικοποιήσεις

nyx

Η THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) ανακοίνωσε επίσημα σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου τη στρατηγική συνεργασία της με την εταιρία HARRIS Night Vision USA  (νυν ESA - Night Vision) και την από κοινού ανάληψη συμβολαίου στο πλαίσιο του προγράμματος SBNVG για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

staikouras-3

Επαφές με επενδυτικούς οίκους, εταιρείες αξιολόγησης και την Κριστίν Λαγκάρντ έχει ο Έλληνας υπουργός στην Ουάσινγκτον - Τι είπε για τράπεζες, επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις

1