Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΣΕΒ: Ζητά το «πάγωμα» των τριετιών

ste01

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο ΣΕΒ, ζητώντας να ακυρωθεί εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει την αναπροσαρμογή των τριετιών μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 8 Οκτωβρίου. Ο Σύνδεσμος ζητάει ουσιαστικά να καταργηθεί η εγκύκλιος για την αύξηση των τριετιών που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας στις 18 Φεβρουαρίου 2019 για δύο λόγους: α) δεν πήρε ΦΕΚ β) η απόφαση ελήφθη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πρώτα η απαραίτητη διαβούλευση με τους φορείς γ) με βάση τη μνημονιακή νομοθεσία (ν.4172/2013 αρ. 103 και 4093/2012), ο κατώτατος μισθός ορίζεται ως μοναδιαία αξία (ποσό) αναφοράς.

Συνεπώς, οι τριετίες μένουν «παγωμένες» και δεν πρέπει να αυξηθούν, μέχρι η ανεργία να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό, όπως ορίζεται στο σχετικό νόμο.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι τριετίες ορίζονται ως εξής:

Για τους έχοντες 0-3 έτη προϋπηρεσίας, 650 ευρώ, για τους έχοντες 3-6 έτη προϋπηρεσίας 715 ευρώ, για τους έχοντες 6-9 έτη προϋπηρεσίας, 780 ευρώ και για τους έχοντες άνω των 9 ετών προϋπηρεσία, 845 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με ξεχωριστή υπουργική απόφαση, αυξήθηκαν οι κατώτατες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, κατά σχεδόν 11%, φτάνοντας στα 650 ευρώ μεικτά, από 586 που ήταν έως τότε. Επίσης, καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός των 511 ευρώ μεικτές αποδοχές, που αφορούσε νέους έως 25 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Πως τον είπαμε τον τύπο

που είναι στο γραφείο του Κούλη πρωτοπαλίκαρο και πρώην αρχηγός του ΣΕΒ. Φάτε στην μάπα Κούλη τώρα. Πως είχε πει πολλές και καλές δουλειές? Κορόϊδα, μόνο ένα υπάρχει με ΝΔ η μεγιστοποίηση των κερδών, η συσσώρευση του πλούτου εκτός Ελλάδας (Ελβετία κτλ) και συμπίεση του μισθολογικού κόστους που είναι και το μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής.

τακης

Μπας και καταλαβουν ορισμενοι εργαζομενοι οτι η ΝΔ εχει πολιτικη υπερ των εργοδοτων και οχι υπερ των εργαζομενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ...

...γιατί δεν έκανε νομοθεσία υπέρ των εργαζομένων να πληρώνονται αμέσως για τη δουλειά τους και μα μήν τους εκμεταλλεύεται ο κάθε εργοδότης;

Λαζαρος

ΑΡΧΙΣΑΜΕ..

Chris

Πάρτε τη ΝΔ στη μάπα τωρα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

das12

Ο φύλακας  παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στην περιοχή και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική

SEB

Μέλη της οργάνωσης πέταξαν μπογιές στο κτίριο - Νωρίτερα είχαν μοιράσει φυλλάδια σε τουρίστες στην Ακρόπολη