Eurogroup: 20 «κίτρινες κάρτες» και συστάσεις στη νέα κυβέρνηση

Eurogroup: 20 «κίτρινες κάρτες» και συστάσεις στη νέα κυβέρνηση

Χωρίς Τσακαλώτο το σημερινό Eurogroup  - Συζητά δημοσιονομικό κενό, πλειστηριασμούς και αποκρατικοποιήσεις

eurogroup_4
Μπορεί να μην έκαναν την χάρη στην κυβέρνηση Τσίπρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σηκώσουν ψηλά τους τόνους για τις προεκλογικές παροχές και την δημοσιονομική εκτροπή του α΄εξαμήνου –ξέροντας πως το στρατηγείο του Μαξίμου το περίμενε πώς και πώς για να σηκώσει ξανά «σκόνη» και να προκαλέσει τεχνητό κλίμα σύγκρουσης- αλλά την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών το Eurogroup που θα συνεδριάζει σήμερα, βάζει και επισήμως την Ελλάδα και την κατάσταση της Οικονομίας της στην ατζέντα της συνεδρίασης.

«Θα στείλουμε έτσι σαφές μήνυμα στην νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή» τόνιζε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σηματοδοτώντας πως μετά την προεκλογική ανοχή που επέδειξαν οι Ευρωπαίοι δανειστές (και ενόψει ευρωεκλογών ήδη) έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

Παρότι όμως όλη η Ευρώπη θα συζητά για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα παραβρίσκεται στη συνεδρίαση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του για όσα παραδίδει. Πηγές του υπουργείο δεν αποκλείαν μάλιστα το καθήκον της υπεράσπισης της χώρας να ανατεθεί και σε απλό υπηρεσιακό παράγοντα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας στις Βρυξέλλες!

Σε κάθε περίπτωση, απόντος του νέου υπουργού Οικονομικών που θα οριστεί από την επόμενη κυβέρνηση, η συζήτηση την Δευτέρα θα έχει συμβολικό και μόνον χαρακτήρα. Ανοίγει όμως τον δρόμο για το τι θα επακολουθήσει καθώς, όπως ανέφερε η ίδια ευρωπαϊκή πηγή μετά το Euro Working Group της Βαρσοβίας, η κατάσταση θα εξεταστεί με βάση την 3η Έκθεση Αξιολόγησης της Κομισιόν για τη χώρα μας.

Με βάση την Έκθεση αυτή, το Eurogroup ετοιμάζεται να βγάλει ούτε μία, ούτε δύο αλλά … τουλάχιστον 20 «κίτρινες κάρτες» στην χώρα μας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης