Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα με στήριξη από τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα με στήριξη από τις τράπεζες

Ανοδικά στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές

xaass
Με θετικό πρόσημο και κέρδη της τάξης του 0,45% κινείται ο Γενικός Δείκτης στις 855 μονάδες.

Ανοδικά στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές με τnν Eurobank στο +1,9% μετά το deal με την Celidoria για τα κόκκινα δάνεια. Η τράπεζα υπέγραψε σύμβαση για την πώληση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής σειράς κατάταξης μιας τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων συνολικής λογιστικής αξίας περίπου € 2 δισεκατομμυρίων (Project Pillar).

Η τράπεζα θα διατηρήσει στην κυριότητά της το 100% των ομολογιών υψηλής σειράς κατάταξης (senior notes), καθώς και το 5% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής σειράς κατάταξης.

Κέρδη 0,90% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αντίστοιχη άνοδος και για την Πειραιώς ενώ η Alpha Bank ενισχύεται οριακά. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη άνω του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές των Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo, ενώ στον αντίποδα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Cenergy, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ σημειώνουν μικρές απώλειες.

Ο τζίρος των συναλλαγών φθάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Ευρώπη

Κλείσιμο
Ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κλίμα αισιοδοξίας ότι οι ηγέτες της Κίνας και των ΗΠΑ θα κάνουν τα πρώτα βήματα στη σύνοδο της G20 στο τέλος της εβδομάδας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου που απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης