Με ήπιες απώλειες το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Με ήπιες απώλειες το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 793,06 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,20%

chrimatistirio
Ανεπαίσθητη ήταν η διόρθωση που καταγράφηκε στην Αθήνα, σε μια κακή συνεδρίαση για την Ευρώπη, όπου σημειώνονται απώλειες άνω του 1%.

Αντίθετα, η ελληνική αγορά επηρεάστηκε αρχικά από την πτώση τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των θέσεων εργασίας στην Γερμανία, αλλά το ενδιαφέρον για τις τράπεζες και ορισμένα blue chips κράτησαν τα πρόσφατα επίπεδα τιμών.

Τελικώς, με ένα ντεμακιγιάζ αγορών στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 793,06 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,20%.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός μεγάλου πωλητή στην Eurobank ο οποίος έβαλε 5 εκατ. πώληση, τα απέσυρε μετά και τελικά κατάφερε να πωλήσει περίπου 1 εκατ. μετοχές.

Υπεραπόδοση για την Motor Oil στα 21,46 ευρώ με άνοδο 6,55%.Βουτιά 5,41% για τον ΟΛΠ στα 21,85 ευρώ. Αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές της Εθνικής και Eurobank στα 2,12 ευρώ και 0,82 ευρώ αντίστοιχα. Βουτιά 3,94% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,44 ευρώ. Κέρδη 1,67% για την Alpha Bank στα 1,52 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 91,9 εκατ,.ευρώ, εκ των οποίων τα 6,7 εκατ.ευρώ ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης