Παράταση για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

exodi

Με τροπολογία στη Βουλή

Διεύρυνση του χρονικού πλαισίου υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Επεκτείνεται η δυνατότητα υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και στις οφειλές προς το Δημόσιο και υπέρ τρίτων πιστωτών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 (σήμερα υπάγονται οφειλές βεβαιωμένες μέχρι την 31.12.2017)

Ως προς τις οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προβλέπεται πως αντί να έχουν βεβαιωθεί μέχρι την 31.12.2017 (που ισχύει σήμερα) μπορούν να υπαχθούν στην ως άνω διαδικασία οφειλές που γεννήθηκαν ως την 31.12.2018 ή ανάγονται σε χρόνο εως την 31.12.2018.

Επεκτείνεται εως την 31.5.2019 από 30.4.2019 που ισχύει η δυνατότητα για την προσκόμιση βεβαίωσης οφειλών, στις εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου 3968/2010 που υποβλήθηκαν εως την 28.2.2019 αίτηση προς τα αρμόδια δικαστήρια για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω μόνιμης και γενικής αδυναμίας πληρωμής τους) προκειμένου οι αιτήσεις αυτές να θεωρηθούν παραδεκτές».


Δείτε εδώ την τροπολογία

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eispraktikes

«Στο κυνήγι» παίρνει η κυβέρνηση τους κρατικούς φορείς που χρωστούν €2,3 δισ. - «Βέτο» από την Αθήνα για πανευρωπαϊκό «πράσινο φόρο» - Κλείνει την πόρτα σε νέα περαίωση το ΥΠΟΙΚ - Μέχρι αύριο η απόφαση για το Επίδομα Πετρελαίου

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες