Τομή στον χώρο της υγείας: Στρατηγική συνεργασία Εθνικής Ασφαλιστικής - Hellenic Healthcare

Τομή στον χώρο της υγείας: Στρατηγική συνεργασία Εθνικής Ασφαλιστικής - Hellenic Healthcare

Τα νοσοκομεία «Υγεία», Metropolitan, «Μητέρα», Metropolitan General και «Λητώ» θα καλύπτουν τους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής

group
Ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής ιατρικών υπηρεσιών της χώρας ένωσε τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία σε μια στρατηγική συμφωνία-τομή στον χώρο της υγείας. Ο όμιλος Hellenic Healthcare και η Εθνική Ασφαλιστική υπέγραψαν τη νέα συμφωνία για την κάλυψη των ασφαλισμένων της δεύτερης από τα νοσοκομεία του ομίλου, «Υγεία», Metropolitan, «Μητέρα», Metropolitan General και «Λητώ». Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος ανήγγειλε την έναρξη της επόμενης μέρας στον τρόπο συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών με τους παρόχους υγείας.

«Η νέα συμφωνία αποτελεί τομή στον χώρο της υγείας στη χώρα και θα δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής να κάνουν χρήση των υψηλότατου επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών του ομίλου απολαμβάνοντας παράλληλα ιδιαίτερα προνόμια που η Εθνική Ασφαλιστική εξασφάλισε γι’ αυτούς», σημείωνε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία έχοντας πολυετή πείρα από τη συνεργασία με όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, επέλεξε τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας για να εξασφαλίσει στους ασφαλισμένους της συνδυασμό ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και πλήθους παροχών. «Με τον τρόπο αυτό, η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα συνδυάζει τις δυνάμεις της με τον μεγαλύτερο όμιλο παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς όφελος των ασφαλισμένων της που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του συνόλου των νοσοκομείων και μαιευτηρίων του ομίλου με όρους που περιλαμβάνουν επιτάχυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησής τους και άλλα προνόμια», σημείωνε το ανακοινωθέν.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτέλεσε η συνεχής επένδυση των νοσοκομείων του ομίλου Hellenic Healthcare σε υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνολογίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία έτη τα νοσοκομεία της Hellenic Healthcare έχουν αποτελέσει κέντρα αναφοράς σε πρωτοπόρες τεχνολογίες στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, εγκαθιστώντας κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα ιατρικό εξοπλισμό για διενέργεια ρομποτικών επεμβατικών πράξεων στην ορθοπεδική, στη νευροχειρουργική και τη γενική χειρουργική.


group
Η συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με το δίκτυο του Hellenic Healthcare Group θα είναι ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές όσο, κυρίως, για τους ασφαλισμένους της Εθνικής, οι οποίοι θα έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία με ευνοϊκούς όρους


Παράγοντες του χώρου εκτιμούν ότι η συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με το δίκτυο του Hellenic Healthcare Group θα είναι ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές όσο και -κυρίως- για τους ασφαλισμένους της Εθνικής, οι οποίοι θα έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, η νέα συμφωνία θα ωφελήσει σημαντικά και τους γιατρούς των νοσοκομείων του ομίλου Hellenic Healthcare αφού η συμφωνία εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής εύκολη πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς του ομίλου, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Οι ίδιοι παράγοντες μάλιστα εκτιμούν ότι η στροφή αυτή της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να αποτελέσει προπομπό ανάλογων εξελίξεων στον κλάδο, καθώς ήδη άλλες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη παρόμοιων συμφωνιών προς όφελος των ασφαλισμένων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Hellenic Healthcare Group αριθμεί πλέον 7 μέλη, τα οποία είναι τα εξής: «Υγεία», Metropolitan Hospital, «Μητέρα», Metropolitan General, «Λητώ», Logimed και A-lab. Αυτό σε αριθμούς σημαίνει:
■ 1.376 κλίνες
Κλείσιμο
■ 189 μονόκλινα
■ 67 σουίτες & lux
■ 133 παιδιατρικές κλίνες
■ 88 χειρουργικές αίθουσες
■ 14 αίθουσες τοκετού
■ 174 κλίνες ΜΕΘ
■ 8 MRI τελευταίας γενιάς
■ 6.259 συνεργαζόμενοι γιατροί
■ 4.138 εργαζόμενοι
■ 101.314 εσωτερικοί ασθενείς
■ 1.010.468 εξωτερικοί ασθενείς
■ 7.919 τοκετοί
■ 86.965 χειρουργικές επεμβάσεις
■ 9 ρομποτικά συστήματα
■ 16 ασθενοφόρα

Με 96,45% στο «Υγεία»

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Hellenic Healthcare γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών του «Υγεία» που έληξε στις 7 του μήνα.

Με βάση αυτά, θα κατέχει συνολικά 294.884.733 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96,45% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Παράλληλα, προανήγγειλε την εξάσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών, οι κάτοχοι των οποίων δεν αποδέχτηκαν τη δημόσια πρόταση, στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης