«Σκωτσέζικο ντους» από Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα

«Σκωτσέζικο ντους» από Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα

Στη βαθμίδα BB- παρέμεινε η ελληνική οικονομία

fitch_main
Αμετάβλητες διατήρησε απόψε ο οίκος Fitch τόσο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, που παραμένει έτσι στη βαθμίδα "ΒΒ-", όσο και τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας, που παραμένουν σταθερές (stable), όπως αναφέρει το έγκυρο οικονομικό site www.newmoney.gr.

Ο οίκος αξιολόγησης σχολιάζει πως αν και η χρηματοπιστωτική κρίση αποκάλυψε τις ελλείψεις στη διακυβέρνηση της χώρας και άσκησε ισχυρές πιέσεις τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνική σταθερότητα, αυτή τη στιγμή η διακυβέρνηση έχει καταστεί πολύ καλύτερη σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών που έχουν την ίδια πιστοληπτική αξιολόγηση με την Ελλάδα.

Χαρακτηρίζει ως θετικές τις προοπτικές του χρέους της γενικής κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι η δημοσιονομική απόδοση της χώρας την τελευταία 3ετία είναι πολύ καλύτερη από αυτή άλλων χωρών.

Ωστόσο, στα αρνητικά, ο οίκος τονίζει πως η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο ύψος του χρέους γενικής κυβέρνησης και του εξωτερικού χρέους, τις αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και τα υπερβολικά υψηλά «κόκκινα» δάνεια στον τραπεζικό κλάδο.

Κλείσιμο
Η Fitch περιμένει περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2019, καθώς η αύξηση της επενδυτικής ζήτησης, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων και η ήπια δημοσιονομική χαλάρωση αναμένεται να στηρίξουν την εγχώρια ζήτηση, ξεπερνώντας την αρνητική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ από το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.

Μετά από πραγματική αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το 2018, η ανάπτυξη το 2019 εκτιμάται στο 2,3% και στο 2,2% το 2020.

fitch
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης