Νέες απώλειες για την τιμή του πετρελαίου

Νέες απώλειες για την τιμή του πετρελαίου

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του WTI και του Brent ανά βαρέλι

pla_oil_wen
Πτωτική πορεία ακολούθησε σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τον φόβο της ύφεσης να μην έχει απομακρυνθεί από τις αγορές.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξης του 0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε 0,74% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, οδηγώντας σε πτώση της τιμής του.

Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Ιαπωνία που αφορούν το σύνολο του 2018 υποχώρησαν στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1979, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας.

Κλείσιμο
«Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση της Κίνας θα «κάνει όλα όσα μπορεί για τη σταθερότητα».

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης