Τέλος χρόνου για την εξαγορά φτηνών πλασματικών ετών στο Δημόσιο: Έρχεται αύξηση 25%

Τέλος χρόνου για την εξαγορά φτηνών πλασματικών ετών στο Δημόσιο: Έρχεται αύξηση 25%

Μειωμένα τα πλασματικά το 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

eisfores-1
Μόλις 4 εργάσιμες ημέρες έχουν περιθώριο οι δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν με χρήση πλασματικών ετών για εξαγορά εντός του 2018. Από 1/1/2019 το κόστος για την εξαγορά πλασματικών στο Δημόσιο αυξάνεται κατά 3,34 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή κατά 25%.

Αναλυτικά, από 1/1/2019 συνεχίζεται η μεταβατική περίοδος αύξησης των ασφαλίστρων που πληρώνει το Δημόσιο στον ΕΦΚΑ για τους υπαλλήλους.

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνεται το 2019 στο 10% η “εργοδοτική εισφορά” του Δημοσίου για τους υπαλλήλους του ενώ η εργατική είναι στο 6,67% παγίως.

Αυτό σημαίνει πως από 1/1/2019 το συνολικό ασφάλιστρο επί του οποίου υπολογίζεται και η εξαγορά πλασματικών διαμορφώνεται στο 16,67% επί των συντάξιμων αποδοχών του υπαλλήλου ανά μήνα εξαγοράς. Το 2018 το κόστος είχε διαμορφωθεί στο 13,33% επί των συντάξιμων αποδοχών του υπαλλήλου το μήνα υποβολής της εξαγοράς. Προσοχή, η εν λόγω αλλαγή στο κόστος δεν αφορά υπαλλήλους που ήδη έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση εξαγοράς.

Κλείσιμο
Η χρήση πλασματικών ετών συμφέρει τους ασφαλισμένους που πρόκειται να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το να εξαγοράσουν ή να αναγνωρίσουν χρόνο από τις αντίστοιχες κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης