Χρηματιστήριο: Πτώση 1,62% με χαμηλούς τζίρους

chhhhh

Τα «κύματα» από τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα έφτασαν μέχρι την Αθήνα - Στις 638,20 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Mεγαλύτερες οι ρευστοποιήσεις στην Αθήνα, παρ' όλο που οι πιέσεις αφορούν τον εμπορικο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας. Σήμερα, η Αθήνα διακινώντας χαμηλούς τζίρους έχασε τις 640 μονάδες, με το Γενικό Δείκτη να κλείσει στις 638,20μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,62%.

Αν και εκδόθηκε μια θετική έκθεση απο την Goldman Sachs με τα πρόσφατα νέα των τραπεζών και υψηλές τιμές-στόχοι οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές και με χαμηλούς τζίρους, ενω οι short αποκομίζουν κέρδη, καθώς συνεχίζουν να διατηρούν τις θέσεις τους.

Σήμερα, εξάλλου, δεν υπήρχαν και οι στηρίξεις απο τα blue chips καθώς οι εμτοχές των διυλιστηρίων “έκοψαν” το προμέρισμα τους πιέζοντας περαιτέρω την αγορά.

Προς το τέλος της συνεδρίασης επιχειρήθηκε και στην ελληνική αγορά να περιοριστούν οι απώλειες.

Με πτώση 1,73% η Alpha bank στα 1,25 ευρώ. Πτώση 2,65% για την Eurobank στα 0,514 ευρώ. Με πτώση 1,92% η Εθνική Τράπεζα στα 1,121 ευρώ. Με 3,97% πτώση η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 0,918 ευρώ.

Με πτώση 3,29% τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,65 ευρώ. Πτώση 2,36% για την Motor Oil στα 10,65 ευρώ. Πτώση 3,15% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,116 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 16,8 εκατ.ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 24,4 εκατ.ευρώ εκτων οποίων τα προσυμφωνημένα πακέτα ήταν 6,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovici_syskepsi

Ο Επίτροπος Οικονομικών κάλεσε την κυβέρνηση να παραμείνει στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι και να είναι συνετή στην εφαρμογή κοινωνικών μέτρων – Τόνισε ότι η αξιολόγηση είναι σημαντική, ώστε να επιστραφούν 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων

per

Οι Αρχές καθορίζουν το ρόλο των τραπεζών στη σύγχρονη κοινωνία, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική τους με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή